Versenydöpping az atlétáknál
Versenydöpping az atlétáknál
A hétvégén a Nyírsuli atlétái több rangos versenyen is képviseltetik magukat az országban.
A hétvégén a Nyírsuli atlétái több rangos versenyen is képviseltetik magukat az országban.
A megmérettetéseket a legkisebbek kezdik Debrecenben, a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyen szombaton. A szervezők mintegy 20 sportszervezet több mint 360 ifjú atlétapalántáját várják a Gyulai István Atlétikai Stadionba. A délelőtt 11 órakor kezdődő viadalon a 12 éves és fiatalabb versenyzők 60 m síkfutásban, 60 m gátfutásban, 300 és 600 méteren valamint távolugrásban, magasugrásban, kislabda hajításban és 4x50m váltófutásban mérik össze tudásukat.
Az idősebbek szintén ezen a napon Zalaegerszegen lépnek pályára a 2014. évi Országos Vidékbajnokság, Zalaszám Kupáján. A Nyírsuli képviseletében Bakosi Péter, Pál Robin, Ónodi Dávid, Vas Dávid, Palásti Luca, Tasi T. Tamás, valamint a tatai edzőtáborból Kerekes László és Pinhasov Ráhel  vesz részt a versenyen.
Kerekes László, Pinhasov Ráhel, Tasi T. Tamás, Ónodi Dávid és Palásti Luca következő nap, vasárnap már a Balaton Bajnokságon méri össze a tudását az ország legjobb atlétáival. A tatai edzőtáborból hozzájuk csatlakozik még Szikszai Robi, Kerekes László, Kerekes Dóra, Káplár János, Aradics Stefánia, Pinhasov Cassandra, Kovács Noémi és Batári Dóra.  Élményekben és érmekben nem lesz hiány az 56. alkalommal megrendezésre kerülő versenyen. A szervezők igen erős mezőnyre számítanak és több újdonsággal is készülnek. A MASZ többek között új versenysorozatot hirdetett meg, Atlétika Magyar Liga néven, amelynek része a Balaton Bajnokság 17 versenyszáma is, ennek keretében pedig az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek, az 1-4. helyezettek pedig – a Szuper Liga kiírásának megfelelően – pénzdíjat kapnak. A sorozat végén az atléták mellett a sportszervezeteket is elismerik.  – áll a MASZ, illetve a www.balatonbajnoksag.hu hivatalos oldalán.
Az újdonságok itt nem érnek véget, hiszen Magyarországon elsőként egy atléta használhatja először a Google Glass, azaz a keresőóriás okos szemüveget, melyet még csak egy hónapja lehet megvásárolni az Egyesült Államokban. Ezzel a szemüveggel testközelből érezhetik át az érdeklődők az interneten az atléta minden versenypillanatát. A bajnokság harmadik érdekessége, hogy aki nem tud eljönni a helyszínre, élőben végigkövetheti a viadal minden másodpercét a verseny honlapján.