Jó tanuló–jó sportoló
Jó tanuló–jó sportoló
Magyarország Jó tanulója, Jó sportolója díjat kapott az Arany János Gimnázium és Általános Iskola tanulója, Trizner Olivér.
Magyarország Jó tanulója, Jó sportolója díjat kapott az Arany János Gimnázium és Általános Iskola tanulója, Trizner Olivér.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban hozta nyilvánosságra „Magyarország Jó tanulója, Jó sportolója 2013.” díjazottainak névsorát, melyben az Arany János Gimnázium tanulója, Trizner Olivér neve is szerepel.
A Magyar Úszóválogatott utánpótlás keret tagja idén lesz 13 éves. Olivér a Nyírsuli Kft. úszóversenyzője még nagyon fiatal, de úszótehetsége és kitartása már eddig is számos versenyeredménnyel örvendeztette meg őt és – a sportágban szintén érintett – családját.
– Szerencsés vagyok, hiszen iskolámban tanáraim maximálisan segítenek és támogatják sportolói pályafutásomat. Az Arany János Gimnázium és Általános Iskola vezetősége és pedagógusai fontosnak tartják a tehetséggondozást, a tanulóik segítését, nekik köszönhetem, hogy támogatást nyertem a Nemzeti Tehetség Programtól. Számos sporteszközhöz és sportruházathoz jutottam a pályázat keretein belül, melyek segítenek céljaim elérésében – mondta Olivér.
A Nyírsuli Kft. úszó szakosztályánál sportoló fiatal Túróczi Róbert tanítványa, akinek heti 11 edzése van.
Arra a kérdésre, hogy mik a céljai, Olivér így válaszolt:– Hat éve úszok versenyszerűen. Célom, hogy a korosztályos országos úszóbajnokságokon minél jobban szerepeljek és a ranglista elején végezzek, majd a nemzetközi versenyeken szeretném Magyarországot képviselni. Nagyon sokat köszönhetek az edzőmnek, az Arany János Gimnázium és Általános Iskola tanárainak, a Nyírsulinak, a szüleimnek, hiszen ők segítik álmaim megvalósulását. Minden erőmmel azon leszek, hogy sikereket érjek el a jövőben. Úgy gondolom, hogy érdemes mindennap küzdeni és hajtani a célokért, mert hiszem, hogy álmaim megvalósulhatnak, ha megdolgozom érte.
Forrás: nyiregyhaza.hu