A hajsza folytatódik – botlani nem lehet
A hajsza folytatódik – botlani nem lehet
Noha a nyírbátoriaknak nyilván nem esett jól, hogy a legutóbbi körben elbukták a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport csúcsranadóját Kisvárdán – aligha dőltek a karjukba.
 
Valamennyi szabolcsi férfi együttes szombaton lép pályára a soros bajnoki fordulóban.
Noha a nyírbátoriaknak nyilván nem esett jól, hogy a legutóbbi körben elbukták a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport csúcsranadóját Kisvárdán – aligha dőltek a karjukba. A második helyen táborozó együttes három pontos hátránya még nem világvége, pláne, hogy a tabella tetején trónoló Várda egy meccsel többet játszott… Mindazonáltal a bátoriak számára több botlás aligha fér bele, és a szombaton soros fordulóban (valamennyi szabolcsi csapat aznap lép színre…) is fel kell kötniük azt a bizonyost. Mert bár Berettyóújfalu csupán a nyolcadik helyen állomásozik, ott rendszerint vért kell izzadni a győzelemért. A hajsza tehát folytatódik.
Ami azt illeti, a címvédő Kisvárda sem számíthat könnyed babazsúrra – Demecserben (kezdés: 18 óra). A kiismerhetetlen, alsóházba szorult házigazda képes váratlan feltámadásra, ugyanakkor csúnya betlire is. Mindkettőre akadt már példa a tavaszi idényben. Akárcsak a Fehérgyarmat esetében, zsinórban négy diadal után a szatmáriak eddigi utolsó összecsapásukon nagy zakót kaptak Kazincbarcikán, eme malőrt azonban gyorsan feledtethetik. Mégpedig saját katlanjukban (18 óra), kiváltképp, hogy a sereghajtó Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli mindennek tűnik, csak nem verhetetlennek…
Ugyanebben az időpontban a hazai közegben rendkívül eredményes Tiszavasvári tovább fényesítheti mérlegét, sőt akár meg is előzheti az ötödik Debrecent a táblázaton. A Mátészalkai MTK pedig közelebb férkőzhet a Barcikához: a tizenegyedik pozícióban posztoló Falcsik-legénységnek – sikert feltételezve – minimálisra faraghatja hátrányát borsodi riválisával szemben.
A női vonalon érdekelt Kisvárda, Kölcsey DSE-Nyíregyháza ezúttal pihen, mivel nem rendeznek bajnoki fordulót.
Forrás: szon.hu