Az európaiak közül a nyolcadik lett
Az európaiak közül a nyolcadik lett
Élete második legjobb idejét (1.23.35) sikerült gyalogolnia Helebrandt Máténak, a Nyírsuli atlétájának a hétvégén Svájcban, a festői szépségű Luganóban rendezett Mario Albisetti gyalogló emlékversenyen.
Élete második legjobb idejét (1.23.35) sikerült gyalogolnia Helebrandt Máténak, a Nyírsuli atlétájának a hétvégén Svájcban, a festői szépségű Luganóban rendezett Mario Albisetti gyalogló emlékversenyen, ezzel pedig a 96 induló közül 12. helyen végzett és nyolcadik lett az európai atléták között a 20 km-es távon.
Három hellyel maga mögé utasította Anibal Paut, a guatemalai gyaloglót, aki még a rajtlistán a legjobb eredménnyel szerepelt. Az első helyen az ukrán Ruslan Dmytrnko (1.20.08) végzett, második lett a kínai ZelinChai (1.20.31.) és a dobogó harmadik fokára a szlovák Matej Toth (1.20.42) állhatott fel.
Rácz Sándor az UTE versenyzője a 9. kilométernél feladta a küzdelmet. A lányok versenyében a szintén UTE színeiben versenyző Madarász Viktória 19. helyen, a Budapest Honvéd versenyzője, Torma Anett a 33. helyen ért célba.
A világ legjobbjainak kikiáltott versenyén elért eredmény után a munka nem áll meg, Máté már az április 13.-ai békéscsabai felnőtt országos bajnokságra készül.