A lányok négy érmet úsztak a diákolimpiai döntőn
A lányok négy érmet úsztak a diákolimpiai döntőn
Az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezték az országos úszó diákolimpia döntőit. A háromnapos versenyen a Nyírsuli úszói kiválóan szerepeltek,és négy alkalommal állhattak fel a dobogóra.
Buskó Csenge Gerevich-ösztöndíjas, Pardubicében válogatottjaként állhat majd rajtkőre.
Az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezték az országos úszó diákolimpia döntőit. A háromnapos versenyen a Nyírsuli úszói kiválóan szerepeltek,és négy alkalommal állhattak fel a dobogóra. Az “A” kategóriás (igazolt) versenyzők között BuskóCsenge 100 méteres pillangóúszásban második helyezést ért el, mindössze kilenc századmásodperccel maradt le az aranyéremről és 100 gyorson is szintén dobogóra állhatott, így két érmet nyert a KrúdyGyulaGimnáziumnak
SzurovcsákIvettet (nyíregyházi Arany) 100 méteres mellúszásban csak az ifjúsági Európa-bajnok SebestyénDalma tudta megelőzni, így egy ezüsttel gyarapíthatta érmei számát. MolnárLaura 100 méteres gyorsúszásban versenyzett kiválóan, ő a kisvárdai BessenyeiGimnázium színeiben nyert bronzérmet.
A héten még két örvendetes esemény történt az úszóknál. BuskóCsengét a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Úszószövetség beválasztotta a Gerevich ösztöndíjas sportolók körébe. A Gerevich ösztöndíjban azok a nemzetközi eredménnyel rendelkező sportolók részesülhetnek, akiket az olimpiai sportágak esetében a MOB Szakmai Kollégiuma javasol a MOB elnökségének.
Tőrös Károly utánpótlás szövetségi kapitány pedig a május elején a csehországi Pardubicében rendezendő versenyre küldött meghívót Csengének az ifjúsági válogatottba. TuróczyRóbert tanítványa a kétnapos versenyen 200 gyorson és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként képviselheti hazánkat.
Forrás: szon.hu