Válogatott atléták
Válogatott atléták
Helebrandt Máté gyalogló már rutinos versenyző a Nyírsuli atlétái közül. Részt vett Londonban az olimpián, tavaly pedig Moszkvában a világbajnokságon.
Korosztályos és nemzetközi versenyekre készülnek a Nyírsuli atlétái. A nyíregyházi versenyzők közül többen is olimpiai kerettagok.
Helebrandt Máté gyalogló már rutinos versenyző a Nyírsuli atlétái közül. Részt vett Londonban az olimpián, tavaly pedig Moszkvában a világbajnokságon. Ő már a felnőttek között is jó eredményeket ért el, és jó esélye van arra, hogy Rióban is ott legyen a következő nyári játékokon. Szikszai Róbert diszkoszvető a felnőtt Európa-bajnokságra készülhet, de rajta kívül is vannak nyíregyházi válogatottak.
– A csapat Európa-bajnokságra négy versenyzőnk is utazhat, és az eddigi eredmények bíztatóak, így miden esélyünk megvan arra, hogy hasonlóan sikeres évünk legyen, mint tavaly volt – mondta Vas László a Nyírsuli szakágvezetője.
Bakosi Péter magasugró épp a napokban állította be egyéni legjobbját, és minden esélye megvan arra, hogy ő is kijusson a felnőtt EB-re. Palásti Luca és Ónodi Dávid is ranglista vezető, és Káplár János eredményei is folyamatosan javulnak, így a szakvezetés optimista a közelgő szabadtéri szezon előtt.
Dankó László – forrás: nyiregyhaza.hu