Elaludtak, majd korán keltek
Elaludtak, majd korán keltek
Azt gondoltuk, a zsinórban aratott három hazai győzelem után harmadszor már nem lép ugyanabba a folyóba a Marso-NYKK, és le tudja győzni a tabellán közvetlenül előtte álló ellenfelét.
A Jászberény elleni vereség másnapjának reggelére dobóedzést rendelt el játékosainak Sitku Ernő.
Azt gondoltuk, a zsinórban aratott három hazai győzelem után harmadszor már nem lép ugyanabba a folyóba a Marso-NYKK, és le tudja győzni a tabellán közvetlenül előtte álló ellenfelét. A szerdai Jászberény elleni hazai bajnokin azonban éppen úgy teljesített a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat, mint korábban a Falco KC vagy a Pécsi VSK ellen – gyengén. A mérkőzésen csak egyszer vezetett (7–5) a házigazda, a gyenge dobóteljesítmény miatt végig az eredmény után futott, és 78–64-re kikapott.
– A játékosok dekoncentráltságát mutatja, hogy többször kicsúszott a labda a kezekből, kidobtuk azt a pályáról az indítások közepette – így Sitku Ernő. – Már az elején érezni lehetett, hogy valami nem működik jól, ezért is kértem korán időt. Megpróbáltuk felrázni a játékosokat, de nem sok minden változott, igazból egyszer sem lehetett azt érezni, hogy esélyünk lehet a fordításra, a győzelemre. Katasztrofálisnak éreztem azt, hogy már az első pillanatban nem tudjuk végrehajtani a megbeszélt legalapvetőbb dolgokat sem. Egyszerűen nem tudtunk felébredni erre a mérkőzésre… Nem baj, csütörtökön kénytelen volt mindenki felkelni, hiszen reggel nyolc órára dobóedzést rendeltem el. Úgy gondolom, hogy mindenkinek tudnia kell, ennél többre van szükség.
(A teljes cikket elolvashatja a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. február 14-i számában.)
Forrás: szon.hu