Ösztöndíjjal Amerikában

Hatalmas lehetőség áll a nyíregyházi vívó, Nyíri Villő előtt, aki egyetemi tanulmányait és sport karrierjét is Amerikában folytatja augusztustól.

Villő a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben kezdte el a kardvívást Pákey Béla edző tanítványaként. Újoncként csapatban magyar bajnoki címet nyert, kadett korosztályban országos bajnoki bronzérmes, diákolimpia győztes.

A Krúdy Gyula Gimnázium befejezése után a Corvinus Egyetemen kezdte el egyetemi tanulmányait és évközben jött egy hír, ami nagy változást hozott az életében, megkeresték Amerikából.

Az amerikai egyetemeken figyelik a különböző sportágak versenyzőit és akik jó teljesítményt nyújtanak, azokkal felveszik a kapcsolatot. Régebben is foglalkoztatott már az a gondolat, hogy kipróbáljam magam egy külföldi egyetemen, így nagy örömmel töltött el, hogy megkerestek, hiszen ez egy vissza nem térő lehetőség. Összeraktuk az egyetemi profilomat, egy videót is el kellett készítenünk, amelyben bemutatom a vívótudásomat, majd következett sok-sok beszélgetés az amerikai edzőkkel és végül júniusban írtam alá a szerződést a new york-i Wágner Egyetemmel. – mondta el Nyíri Villő hétfőn, a Continental Arénában tartott sajtótájékoztatón, aki hozzátette, hogy az amerikai egyetemen is ugyanazon a szakon – gazdálkodási és menedzsment – fog tanulni, mint a Corvinus Egyetemen.

Pákey Béla, aki nyolc éves korától edzője Villőnek elmondta, hogy nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy megkeresték a versenyzőjét, hiszen ez egy nagy dolog, hogy Amerikából valakit megtalálnak a tehetsége révén Nyíregyházáról.

Büszke vagyok Villőre. Ezért is érdemes utánpótlás edzőnek lenni, hiszen nemcsak az a cél, hogy valaki világbajnok legyen, hanem ha tehetséges, jó sportoló, akkor lehetősége lehet egy külföldi egyetemen sportösztöndíjjal tanulni. Ez egy jó üzenet a többi sportolónak is.

A Nyíregyházi Sportcentrum természetesen igyekszik minden támogatni Villőt, aki továbbra is klubunk sportolója marad, így a tervek szerint, amikor a tanulmányai engedik a fontosabb hazai versenyekre hazautazik majd. Gratulálunk a sikeres felvételihez, a sportösztöndíjhoz és sok sikert kívánunk. – tette hozzá Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Spotcentrum ügyvezetője.

Fotó: Trifonov Éva, www.nyiregyhaza.hu