A Hónap sportolói

Pénteken a Hübner Nyíregyháza BS mérkőzésén már a feldobás előtt és a találkozó nagyszünetében is volt kiknek tapsolni.

A Nyíregyházi Sportcentrum hónapról hónapra díjazza a legjobb sportolóit csapatban és egyéniben. Szeptemberben egyéniben az U16 Országos Atlétikai Bajnokságon távolugrásban ezüst-, ötösugrásban pedig bronzérmet szerző Hegedüs Zorka Judit érdemelte ki az elismerést. Zorka szeptemberben a zágrábi U16-os atlétikai válogatott viadalon is lehetőséget kapott, hogy a korosztályos válogatott tagjaként rajthoz álljon, ahol távolugrásban a hatodik helyen zárta a versenyt. Az edzője, Bakosiné Szenczi Erika kiemelte, hogy tanítványa egy nagyon szorgalmas, elszánt atléta, aki előtt egy nagyon szép sportpályafutás áll.

Csapatban egy fiatal, tehetséges kosárlabdázó, Mészáros Balázs vehette át a díjat, aki az U14-es együttes meghatározó játékosa és csapatával bejutott az ország legjobb húsz együttese közé. .Az edzői – Vaskó György és Demeter Ádám – szerint a szezonban végzett edzésmunkája a mérkőzéseken most már számokban is látszik, meghatározó játékossá lépett elő. A díjakat dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója adta át.

A nagyszünetben aztán a Sportcentrum U11-es és U12-es játékosai egymás között játszott bemutató meccs keretein belül ízlelhették meg, milyen a Continental Arénában pályára lépni. A korosztály edzője Vajda Tamás és Szabó Zsuzsa.