Május elsején ismét fitt lesz a város!

A tavalyi év nagy sikere után a sport, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum együttműködésében idén is megrendezésre kerül május 1-jén az ingyenes, városi szabadidős sportrendezvény, a Fitt-Város a Continental Arénában.

A Nyíregyházi Sportcentrum, mint kiemelt vidéki sportegyesület ezzel a rendezvénnyel csatlakozik a május 6-i Magyar Sport napjához és Sportoló nemzet programsorozathoz, amely egy kiváló közösségi alkalom arra, hogy mozgásra ösztönözzék a helyieket.

A Fitt-Város igazi családi program, széleskörű sportolási lehetőséggel és igazi élményekkel. A 10 órai kapunyitást követően 14.00 óráig pecsétgyűjtő állomások várják a kilátogatókat az Aréna és a Városi Uszoda parkolójában, illetve az Arénában a belső tereken és a küzdőtéren.

Az állomásokon számos sportág (többek között strandröplabda, kosárlabda, asztalitenisz, lövészet, tenisz, kerékpározás, evezés, vívás, ökölvívás, tájékozódási futás, tollaslabda) kipróbálása mellett számos élményállomással készülünk: idén is itt lesz az ország leghosszabb akadálypályája az Exatrun, új élményállomásként a paintball és a buborék foci, kicsiknek a rolling kids, korosztálytól függetlenül pedig kipróbálható az élőteke vagy a footdarts, de két szabaduló szoba is várja majd a jelentkező csapatokat.

Az állomásokat teljesítők egy pecsétet kapnak és aki összegyűjt 10 pecsétet, 14 óra után tombolasorsoláson vehet majd részt.

A rendezvény keretében az Exatrun pályán megmérkőznek a Sportcentrum szakágai „A leggyorsabb szakág” címért, valamint a Nyíregyházi Városrészek Bajnoksága keretében keressük „A város leggyorsabb városrésze” cím győztes csapatát. A VB-re várjuk 10 fős csapatok jelentkezését egy 40m hosszú, felfújt akadálypályán való váltóversenyen való részvételre. A csapat tagjai között szerepelnie kell minimum 3 nőnek és min. 2 fő 16 év alatti gyermeknek. Részvételi szándékukat 2024. április 15-ig a sport@nyiregyhaza.hu címre jelezhetik a csapatok. A nevezés ingyenes, de a csapatok nevezése időrendi sorrend alapján történik. Az első 16 csapat nevezését követően beérkezett nevezések várólistára kerülnek. Tavaly a Nyírszőlősi vagányok csapata nyert. A tavalyi évhez hasonlóan idén is minden induló ajándékot kap. Az első 3 helyezett csapat külön díjazásban is részesül.

Nagycsoportos óvodások számára külön programelem a játékos kölyök atlétika próba, melyen a 4 égtáj óvodásai teljesítenek majd 4 állomást. A szépkorúak számára pedig sakk és ultibajnokság kerül megrendezésre.

8 órától 14 óráig a létesítmény házirendjének betartásával és kapacitás függvényében díjmentesen vehető igénybe a Városi Uszoda.

A színpadon folyamatosan fellépők, színpadi bemutatók színesítik a napot, valamint egészségügyi mérések és szűrések, Made in Nyíregyháza vásár és kiegészítő gyermekprogramok gazdagítják a kínálatot.

A rendezvény zárásaként 14.30 órától az országosan egyedülálló Face Team akrobatikus sportszínház fellépését tekinthetik mg a kilátogatók a küzdőtéren.

Eső esetén sem marad el a rendezvény, a szabadtéri állomások az Arénában és az Uszodában kerülnek elhelyezésre.

Reméljük sokan kilátogatnak majd és maguk is megtapasztalják milyen gazdag városunkban a sportolási lehetőségek tárháza.

Az eseménnyel kapcsolatosan bővebb információ https://nyiregyhazisc.hu/fittvaros/, illetve a Nyíregyházi Sportcentrum közösségi oldalain.