Ovisok pattogtatták a labdát az Arénában

Kedden délelőtt közel 150 óvodás látogatott el a Continental Arénába, hogy részt vegyen az első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett kosárlabdás rendezvényen az Ovi-Kosár Kupán. A Nyíregyházi Sportcentrum és a Nyíregyházi Élsport Kft. az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodást, így jött létre a keddi esemény.

A rendezvényt Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, Szenti Tibor önkormányzati képvisel és dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd Radócz Fanni, edző vezényletével egy közös, vidám kis bemelegítésben vettek részt a kis ovisok.A város tíz ovijából érkeztek a gyerekek, akik tíz kosárlabdás állomáson keresztül ismerkedtek meg a sportág alapjaival.

Az óvodások minden feladatban nagy-nagy örömmel vettek részt, a segítőik a Hübner Nyíregyháza BS játékosai, illetve a Nyíregyházi Sportcentrum munkatársai segítségével. A feladatok után következett a Hübner Nyíregyháza BS kosarasainak a bemutatója, majd az ovisok egy-egy egymás közötti játékkal zárták az eseményt.A délelőtt végén mindenki meglepetés ajándékkal és éremmel gazdagodott, melyet Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Dr. Molnár Andrea adták át a gyerekeknek.

– Magyarországon idén először mi rendeztünk Ovi-Kosár Kupát, ami 150 óvodás megmozgatását jelenti egész délelőttön keresztül a Continental Arénában – beszélt a program részleteiről dr. Mohácsi Máté.

– Komoly háttérmunkát igényelt ez mind a mi munkavállalóink, mind az óvodapedagógusok részéről. Évente két ilyen eseményt tervezünk megtartani, mindig más óvodákat bevonva. Szeretnénk a sportág alapjait megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel, egészen odáig, hogy kiszűrjük azokat a kis tehetségeket, akikből valamikor kosárlabdázó lehet. Az elsődleges cél az, hogy minden gyerek mozogjon, jól érezze magát és elsajátítsa az egészséges életmódot, akiből pedig kosaras lesz végül, annak nagyon örülünk. Mindenkit szeretettel várunk a Nyíregyházi Sportcentrumnál!

A bedobott kosarakat látva sokakban megvan a lehetőség, hogy ezt a sportágat válassza!