I.Master NYSC Kupa az Eissmann Városi Uszodában

Első alkalommal rendez szenior úszóversenyt a Nyíregyházi Sportcentrum október 7-én, szombaton az Eissmann Városi Sportuszodában Nyíregyházán. A szombati eseményre több mint százan neveztek a hétfő éjféli határidőig Nyíregyháza mellett Szentesről, Kecskemétről, Törökbálintról, sőt, még Szlovákiából és Romániából is.

Az I. Masters NYSC Kupán minden úszásnemben 50 és 100 méteres távokon mérik össze tudásukat a versenyzők, emellett 400 méteres gyors- és 200 méteres vegyesúszás szerepel még a programban. A verseny különleges színfoltja lesz a nap végi Vegyes párbaj, melyben egy-egy női és férfi úszóból álló csapatok mérkőznek meg egymással kieséses formában, mind a négy úszásnemben. A kupa elsődleges célja versenyzési, felkészülési lehetőség biztosítása a masters úszók számára, továbbá a helyi és magyar szeniorúszás népszerűsítése.

A szombaton fél tízkor kezdődő megmérettetésen számos nyíregyházi versenyző képviseli a házigazda egyesületet. Számonként az első három helyezett érmet vehet át, a legidősebb női és férfi induló pedig egy különdíjban részesül.

A helyi versenyzők számítanak a nyíregyháziak támogatására.

A részletes versenykiírás a Magyar Senior Úszók Országos Szövetségének a honlapján olvasható.

• 9:00-től bemelegítés• 10:00-15:00-ig verseny

Az úszóversenyt 500 Ft / fő látogatói jegy megvásárlásával meglehet nézni a lelátóról.