Helebrandt Máté új egyéni csúccsal zárta a világbajnokságot

Szombaton reggel elkezdődtek a versenyszámok a budapesti Atlétikai Világbajnokságon. Már a reggeli órákban rajtoló 20 km-es gyalogló számban érdekelt volt a Nyíregyházi Sportcentrum Helebrandt Máté személyében, aki  új egyéni csúccsal a 23. (1:21:16) helyen ért célba.

Súlylökéssel folytatódtak a versenyek szombaton a világbajnokságon. A nyíregyházi Tóth Balázs a selejtezőkből nem jutott tovább, 17.37 méterrel a 35.helyen végzett.

Tóth Balázs Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség facebook oldala

Az este folyamán rendezték meg a 100 méteres síkfutó versenyszám előfutamait és a diszkoszvetők selejtezőjét. a Nemzeti Atlétikai Központban. A Nyíregyházi Sportcentrum sprintere Boros Bence a délelőtti selejtezők során 10.70 másodperccel lett futammásodik. Este a negyedik futamban kapott helyet, ahol 10.70 másodperces idővel az utolsó helyen ért célba, így nem jutott tovább az elődöntőbe.

Boros Bence Fotó: MTI

-„Tudtam, hogy többen lesznek a lelátón, mint délelőtt, de erre a fogadtatásra nem számítottam. Most nem érdekel az idő. Az, hogy ugyanannyit futottam, mint délelőtt, ez per pillanat a legkevésbé sem érdekel. Jó lenne, ha minden magyar bajnokságon legalább fele annyi ember kijönne, mint ma, akkor sokkal izgalmasabb lenne minden ob” – fogalmazott a célba érkezés után a meghatott Boros Bence a köztévének.

A diszkoszvetésben  az olimpiai bajnok Daniel Stahl jutott a döntőbe. Szikszai Róbert 60.67-te az összesítésben a 30. helyen zárt.

Szikszai Róbert Fotó: MASZ

Vasárnap délelőtt  a női diszkoszvetésben Kerekes Dórának szoríthattunk, aki 54, 41 méteres eredménnyel a selejtező csoportjában a 18.helyen végzett.

Kerekes Dóra Fotó: MASZ facebook oldala