Érmek és szép helyezések Egerből

A hétvégén 25 fős kerettel indult útnak a Nyíregyházi Sportcentrum Egerbe, ahol immár második alkalommal rendezték meg az Eger Város Kupája úszóversenyt. A felkészülést többeknél kis betegség hátráltatta, de így szép eredmények születtek a két nap alatt.

Az úszóviadalra közel 570 versenyző adta le a nevezését, ahol a szlovákok, ukránok, vietnámi úszók mellett a magyar sztárokkal is találkozhattak a kilátogatók. Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Sebestyén Dalma, Márton Richárd csak egy pár név, akik szintén tiszteletüket tették a versenyen. A nagyobb korosztály tagjai délelőtt előfutamokat úsztak, délután pedig a döntőre készülhettek.

A kisebbek a két program között versenyeztek. Több Nyíregyházi Sportcentrumos versenyző is döntőt úszhatott, így például Molnár Fruzsina, Gincsai Regina, Szabolcsi Alma, Keczán Noel, Lengyel Zalán, Hajtman Péter Mátyás. A kisebbek is remekeltek és számtalan egyéni csúcs született. Ádám András Bence élete első „A” kategóriás versenyéről éremmel térhetett haza, 50 m hátúszásban 3. lett. Több úszó már most megúszta a nyári országos bajnokság szintidejét.

Jegyzőkönyv:

http://nyiregyhazisc.hu/wp-content/uploads/2023/03/Eger-város-kupája-jegyzőkönyv-2.pdf