Tilki Flóra a „ Hónap sportolója”  egyéni sportban

A Nyíregyházi Sportcentrum hagyományteremtő jelleggel indította útjára 2023. januárjától a „Hónap sportolója” választást.

Az egyesület minden adott hónapban egy-egy sportolót díjaz csapat- és egyéni sportokból.

Januárban a kiemelkedő teljesítményéért az utánpótlás korosztályban atletizáló Tilki Flóra érdemelte ki a megtisztelő elismerést.

Flóra a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója, aki a sikeres atlétika szereplései mellett kitűnő tanuló is. Három éve kezdett el atletizálni Bakosiné Szenczi Erika tanítványaként, aki hamar felismerte, hogy Flóra a síkfutásban érhet el kiemelkedő szereplést. Áldozatos, szorgalmas munkájával jó példát mutat a korosztályában sportoló fiataloknak. Az edzője szerint „Teljes mértékben maximalista”.

A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben tavaly az Országos Összetett Bajnokságon 5. lett. Idén januárban az Atlétikai Centrumban megrendezett Fedettpályás Atlétika Versenyen új egyéni csúccsal 800 méteren nyerte meg a futamát, ami korosztályában a legjobbnak számít.

A díjat Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője adta át a sportolónak a 49.Országos Atlétika Bajnokság megnyitóján.