Indul a fedettpályás szezon – 2023-ban is Nyíregyháza ad otthont a Fedettpályás Atlétikai  Bajnokságnak

Az elmúlt év sikeresen zárult a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakágának. A nyíregyháziak az országos bajnokságon elért eredményeiknek köszönhetően dobogós, harmadik helyen végeztek. A szabadtéri versenyeket követően egy rövid szünet után elkezdődött a felkészülés a fedettpályás atlétikai szezonra. 2023. januárjában több hazai megmérettetéssel indul a versenyidény Nyíregyházán az Atlétikai Centrumban. Január 21-én és 28-án a Nyíregyházi Sportcentrum két felkészülési versenyt is szervez. Február elején a kassai régió is itt rendez versenyt, a hónap közepén pedig a 49. Fedettpályás Atlétikai Bajnokságnak lesz színtere a nyíregyházi pálya. Az Atlétikai Centrum jelenleg is tele van válogatott atlétákkal, akik itt tréningeznek a közelgő versenyekre. Mindezekről szerdán tartottak sajtótájékoztatót az Atlétikai Centrumban.

– A tavalyi bajnokság kapcsán országos elismerést kaptunk. Az Atlétikai Centrumban azóta sem állt meg az élet. Több hazai és nemzetközi klub érkezik ide edzőtáborozni, hiszen ideális körülmények között készülhetnek a sportolóik. A Sportcentrum részéről is így már minden adott a versenyzőinknek, hogy maximális teljesítményt nyújtsanak. Most a felkészülés zajlik. Fókuszálunk a világversenyekre, de természetesen fontos mérföldkövet fog jelenteni a versenyzőinknek a fedettpályás idény is. – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A felkészülési versenyeken és a bajnokságon is több csúcsot szeretnének az atléták megdönteni és ez jó lehetőség lesz arra, hogy kvalifikációs pontokat gyűjtsenek.

– Nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni a tavalyi évet, nemcsak a fedettpályán, hanem a szabadtéri versenyeken is szeretnénk ugyanazokat az eredményeket hozni vagy túlszárnyalni. Ebben az évben világbajnokság lesz Budapesten és a versenyzőink közül többen készülnek arra, hogy indulhatnak a világbajnokságon, ami egy óriási esemény. Nyíregyházának is szenzáció lenne, ha 4-5 versenyzőnk ott lehetne a pályán. – tette hozzá Vas László, atlétika szakágvezető.