Öt érem Szegedről

December 7-10-ig Szeged adott otthont az első alkalommal megrendezett I. Utánpótlás Úszó Országos Bajnokságnak. A Nyíregyházi Sportcentrum úszói a négy nap alatt öt éremmel gazdagodtak. Barkóczi Roland 200 m mellen ezüstöt, 50 m mellen bronzérmet szerzett. Barna Bianka Dorottya az utánpótlás bajnokságon nyolc számban indult el és három éremmel térhetett haza. 200 m mellen elsőként csapott be a célba, 50 m mellen és 100 m mellen pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

  • Úgy gondolom, hogy jól sikerült ez a verseny, bár nem volt könnyű  a mezőny. Néhány számban még magamat is megleptem, de azért van még javítani, főleg a hátúszás tekintetében, de ez is fejleszthető. – nyilatkozta Barna Bianka Dorottya a kedden a Contintnental Arénában tartott sajtótájékoztatón.
  • Számomra szokatlan volt a rövidpályás verseny, nekem ez volt a második, de meglepően jól sikerült. Meglepetés okozott számomra 200 m mell második hely. A harmadik helynek is örülök az 50 m mellen, talán azért mert nem vagyok egy 50-es úszó. – folytatta Barkóczi Roland.

A hétvégén még egy megmérettetés vár az úszókra. December 17-18-án a Nyíregyházi Sportcentrum az Eissmann Városi Uszodában rendezi meg a cikluszáró Szabolcs Kupát.

  • A verseny nemzetközi lesz, Szlovákiából és Romániából is érkezik majd egy-egy egyesület. Eddig 200 versenyző adta le a nevezést, de a határidő még tart, így nem kizárt, hogy bővül a létszám. A versenyszámokat szombaton és vasárnap rendezzük meg és ami különlegesség, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum Amerikában tanuló versenyzője, Hatházi Dóra is rajthoz áll majd. – mondta Urbin Tamás.

A Szabolcs Kupa versenyszámait élőben a Nyíregyházi Sportcentrum youtube csatornáján lehet követni.