Három érem a Gymnasiadén

A Nyíregyházi Sportcentrum  úszója, Barna Bianka Dorottya képviselte a nyíregyházi színeket az úszó válogatottban az elmúlt héten Franciaországban megrendezett Gymnasiadén.   Az eseményen 69 ország sportolói vettek részt. A magyarok 35 dobogós helyezést értek. A 22 aranyéremből 19-et az úszók szereztek meg. 

Barna Bianka Dorottya háromszor állhatott fel a dobogóra. 200 m mellen bronzéremmel nyitotta meg az úszók viadalát , majd 400 m vegyesen ezüstöt és 200  m  pillangón szintén bronzérmet szerzett. 

A fiatal úszóhölgyet a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kőhalmi Richárd köszöntötte hétfőn a Continental Arénában.

  • Nagyon jól sikerült a Gymnasiadé a magyar csapatnak. Hazánk fiatalja a hatodik helyet szerezték meg az éremtáblázatban.  A verseny a 2004,2005  és 2006-ös születésűek között rendezték meg, így Bianka a legfiatalabbak között bizonyíthatott. Nagyon jó formában vártuk a versenyt és nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült. Új egyéni csúcsot úszott 400 m vegyesen és 200 m pillangón. A jövő héten kezdődik Kaposváron a korosztályos bajnokság, ahonnan kijuthat az Európa-bajnokságra, amelyet Romániában rendeznek meg július közepén.  – mondta Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője.
  • Nagyon nagy élmény volt nekem ez a verseny, tapasztalatszerzésnek is kiváló volt. Öt számban indultam el. A fő számaim, az 50, 100, 200 m mell mellett  200 m pillangón és 400 m vegyesen is rajtkőre álltam. Nagy motivációt adott, hogy már az első napon  érmet szereztem. Az pedig külön öröm volt, hogy pillangón és vegyesen is éremmel tudtam zárni a Gymasiadét. Nagyon sok feladat áll  még előttem a nyáron, amelyekre teljes erőbedobással készülök. -nyilatkozta Sportcentrum úszója.

Barna Bianka  Dorottya pénteken már a korosztályos Diákolimpián versenyzik majd, a jövő héten szerdától pedig Kaposváron a korosztályos bajnokságon áll rajtkőre.

Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum, Magyar Úszó Szövetség