Tájfutó szezonnyitó verseny a Velencei – hegységben

A márciusi hosszú hétvégén megkezdődött a Nyíregyházi Sportcentrum  tájfutóinak ez évi versenyszezonja. A Sportcentrum versenyzői a téli alapozás és a térképes edzések után már nagyon várták a versenyt, melyet a 2021- évi szenior világbajnokság terepén, Pákozd mellett rendeztek meg.
Az erdős és a nyílt területek is folyamatos tájékozódást követeltek, a versenyzők néhány tájékozódási hibától eltekintve jól szerepeltek.

A háromnapos verseny összetett eredménye alapján a következő helyezéseket érték el a fiatalok:

N12 C (20 induló) :  5. Berencsi Kata;  N14 (29): 6. Veress Anna, 10. Hengsperger Lilla
N16B (37) : 11. Lakatos Róza, 20. Orosz Panna
F14B (27): 1. Nagy-Kovács Vince, 10. Papp Zoltán Sámuel  F15-18C (14): 4. Papp László Áron
F18B (18): 4. Balatoni Tamás

A verseny egyben válogató is volt az áprilisi Közép-Európai Ifjúsági Tájfutó Kupára (CEYOC), melyre eredménye alapján a Nyíregyházi Sportcentrum tájfutója, Balatoni Tamás is meghívót kapott. Tamás, mint a magyar válogatott tagja fog indulni a 7 ország legjobbjait felvonultató 3 napos versenyen, melyet idén Krakkó környékén rendeznek. A versenyre elutazik még Nagy-Kovács Vince is, aki a hétvégi győzelmével érdemelte ki a versenyen indulás lehetőségét, de még nem a magyar válogatott színeiben. 

A tájfutó szakág legjobb fiataljai és felnőttjei március utolsó vasárnapján a gödöllői országos bajnokságon indulnak, a fiatalok csapatban, az idősebbek egyéni versenyen küzdenek a minél jobb helyezésekért.