36 érem Hódmezővásárhelyről

A hétvégén Hódmezővásárhely adott otthont a már nagy hagyományokkal rendelkező Cikluszáró Nemzetközi úszóversenynek, melyen idén 21 hazai klub, valamint szerb és román csapatok is képviseltették magukat. A Nyíregyházi Sportcentrum 19 versenyzővel indult. A nyíregyháziak ezúttal is számtalan éremmel 13 arannyal, 12 ezüsttel és 11 bronzéremmel zárták a viadalt.

A legutóbi Rövidpályás Országos Magyar Bajnokságon bajnoki címet nyert Hatházi Dóra a tőle már megszokott harciassággal nemcsak a pillangó, de a vegyes és gyorsúszó számokban is győzni tudott. A felnőtteknél pedig még Molnár Kitti csatlakozott az éremszerzőkhöz. A serdülők – Barna Bianka Dorottya, Molnár Fruzsina, Lénárt Eszter, Fekete Vivien –  is igencsak kitettek magukért és sorra termelték az érmeket. A  gyermek korcsoportban pedig  Horváth Zsófi Bíborka, Nagy Nikolett csatlakozott az érmesek táborához. A legkisebbeknél Szabolcsi Alma és Cserés Adél több számban is dobogón végzett.

A héten a Nyíregyház Sportcentrum úszóinak még levezető edzéseket tartanak az edzők és utána mindenkinek jár a megérdemelt pihenés.