Két bajnoki cím és egy bronzérem

Jól sikerült a Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak a kaposvári Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság. Már a nyitónapon megszületett az első nyíregyházi érem Hatházi Dóra jóvoltából, aki 200 m pillangón remekelt és lett magyar bajnok.Szerdán, a Continental Arénában megtartott sajtótájékoztatón Dóri elmondta nagyon örült, hogy sikerült éremmel hazatérnie a bajnokságról.

  • Bajnoki címről eddig csak álmodni mertem. A felkészülésem sem volt a legideálisabb az elmúlt időszakban, hiszen majdnem egy hónapig beteg voltam, de a belefektetett munkának meglett a gyümölcse.

A következő napon a lányok négyesfogata, a 4×50 méteres vegyesváltóban szerzett bronzérmet Szurovcsják Ivett, Barna Bianka Dorottya, Hatházi Dóra és Sztankovics Anna összeállításban. Majd az utolsó napon Sztankovics Anna 50 mellen a délelőtti elődöntők során új országos csúccsal került be a délutáni döntőbe, ahol elsőként csapott be a célba.

  • Az az igazság, hogy amikor elutaztunk Kaposvárra, nem igazán tudtam az, hogy mi az, amit várhatok magamtól, hiszen három éve úsztam rövidpályás versenyen. Már első nap úgy éreztem, hogy jól megy az úszás. Nagyon örültem, hogy ezzel a váltóval érmet tudtunk szerezni  a lányokkal, Biankával, Ivettel és Dórival. Vasárnap saját magamat is megleptem magam az 50 melles időmmel, azt tudom mondani, hogy ez egy jó szezonkezdés volt. – nyilatkozta Anna.

Urbin Tamás, vezetőedző a lányok mellett elmondta, hogy a mezőny kilencven százaléka jelen volt a versenyen.

  • Nagyon – nagyon büszke vagyok és megelégedéssel töltött el ez az eredmény.17 éve van Rövidpályás Bajnokság, én 8 éve vagyok itt a szakosztályban, minden évben indultunk a bajnokságon, de ilyen jó eredménnyel még nem tudtunk hazajönni. Az érmeken és az egyéb helyezéseken kívül nagyon sok döntős helyezésünk van, többen is megdöntötték az egyéni csúcsukat. Mindenkinek csak gratulálni tudok! – tette hozzá a vezetőedző.

A nyíregyházi úszók a jövő hétvégén hazai környezetben, az Eissmann Városi Uszodában versenyezhetnek. Itt rendezik meg a Szabolcs Kupát, amelyre közel háromszáz úszó nevezését várják.