Olimpikon, ifi Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnok úszó Nyíregyházán, Belekben edzőtáboroznak az úszók, hamarosan FINA Világkupa

Új igazolást jelentett be a csütörtökön sajtótájékoztató keretében a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója, dr. Mohácsi Máté. Sztankovics Anna, a kétszeres olimpikon, Ifjúsági Európa-bajnok úszó már a Nyíregyházi Sportcentrum úszócsapatával készül a közelgő nagy versenyekre.  Anna edzője és párja, Szollár Gergő, aki a kosárlabda csapatnál is dolgozik.

  • Gergőt, a páromat keresték meg először a kosárlabda csapattól és így döntöttünk, hogy ha lehet, akkor szívesen vele tartanék én is. Sikerült egyeztetünk a Nyíregyházi Sportcentrum vezetésével és láttam, hogy Nyíregyházán minden adott ahhoz, hogy maximálisan tudjak készülni a versenyeimre, így nagy örömmel érkeztem Nyíregyházára. Gyöngyörű az uszoda és bárimre, amire szükségünk van, azt a klub biztosítja nekünk, úgyhogy  szerintem egy nagyon jó munkát fogunk itt végezni. – mondta Sztankovics Anna, aki mellúszó barátnőjével Szurovcsják Ivettel most már egy klub színeiben versenyezhet.

A hétvégén Urbin Tamás vezetőedző tíz úszóval –  bár Sztankovics Anna most nem tud csatlakozni egyetemi kötelezettségei  miatt – a törökországi Belekbe utazik egy hétre edzőtáborba. Az úszók október 4-én érkeznek haza, majd újabb nagy feladat áll előttük, hiszen október 7-9-ig kerül megrendezésre Budapesten, a Duna Arénában a FINA Világkupa újabb állomása, ahol Sztankovics Annának, Szurovcsják Ivettnek, Hatházi Dórának és Barna Bianka Dorottyának is szoríthatunk majd.