Arany  és bronz a kézilabda tornáról

Összesen kilenc csapat részvételével került megrendezésére június 12-13-án a Kisvárdai KC férfi kézilabda torna. Az esemény két nap alatt, két helyszínen került lebonyolítására, a Kisvárdai Sportcsarnokban és a Szent László Katolikus Gimnázium Tornacsarnokában, ahol a csapatok színvonalas játékkal zárták le a csonka szezont. A tornán öt ifjúsági csapat és négy serdülő együttes vett részt, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum két csapattal is képviseltette magát, Jobbágy René a serdülőkkel és Halász Levente az ifikkel.

– Mozgalmas és igen izgalmasra sikeredett a kétnapos kézilabda torna Kisvárdán. Az első napon egy mérkőzésünk volt a házigazdák csapata ellen, akiket sikerült is legyőznünk 23-32-re. A második napon a nyírbátoriak és a kazincbarcikaiak vártak ránk. A nyírbátori együttest 38-18-ra, a kazincbarcikai csapatot pedig 22-44-re győztük le, ezzel pedig a serdülők között megszereztük a tornagyőzelmet. Fontos volt számunkra, hogy játékkal zárjuk a második csonka szezont. Sajnos a gyerekekben nagyon nagy volt a bizonyítási vágy, így igyekeztem megfelelően elosztani a játékperceket. – nyilatkozta Jobbágy René, edző.

-Színvonalas rendezés, nagyon jó szállás és remek küzdelmek jellemezték a két napot. Ebben az összeállításban még nem játszottunk, de le kalappal a fiatalokkal, nagyon ügyesek voltak. Az első napon a sárospatakiakkal és a kazincbarcikaiakkal mérkőztünk meg, előbbitől kikaptunk, míg utóbbi csapatot sikerült megvernünk 27-44-re. A második napon, a házigazdákkal indítottuk a napot és 36-36 döntetlent sikerült játszanunk. A folytatásban a Fehérgyarmati VSE ellen mérkőztünk meg és szintén döntetlen lett a végeredmény, 30-30-ra. A mérkőzéseket összesítésben nüanszok döntötték el. Az összesítésben így a csapatunk a harmadik helyet érdemelte ki. A torna végén díjazták a legjobb játékosakat. A torna ifi legjobb játékosa címet a Nyíregyházi Sportcentrum játékosa, Kiss Bálint érdemelte ki.
Szeretném megköszönni a Kisvárdai Kézilabda Club meghívását és, hogy részt vehettünk ezen a remek tornán. -mondta Halász Levente, az ifik edzője.

Ifjúsági mérkőzésék helyezései:

1. Sárospataki TC

2. Kisvárdai KC

3. Nyíregyházi Sportcentrum

4. Fehérgyarmati VSE

5. Kazincbarcika KSE

Legjobb játekos:Kiss Bálint – Nyíregyháza

Serdülő mérkőzések helyezései:

1. Nyíregyházi Sportcentrum

2. Kisvárdai KC

3. Nyírbátori SU NKFT

4. Szalézi DSE Kazincbarcika

Fotó: Kisvárdai KC