Két bronz és egy ezüst

A hétvégén zárult az XCIII. Ifjúsági Úszó Országos Bajnokság Kaposváron, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum úszói is képviseltették magukat.

A nyíregyháziak közül Barna Bianka Dorottya sorra gyűjtötte az érmeket. Az első napon 100 m mellen A döntőzött és bronzéremmel zárta a napot, majd a folytatásban pénteken 200 m mellen remekelt és ezüstérmes lett 2:35,42-vel.  Az utolsó, zárónap sem maradhatott A döntő nélkül és  50 m mellen harmadikként csapott be a célba 0:32,91-es idővel.  

Az érmek mellett szép eredmények születtek. Molnár Kitti 200 m pillangón állt fel a rajtkőre az „A” döntőben, ahol ötödik lett 2:19,20-szal, az utolsó napon pedig  100 m pillangóban a B döntőben 1:05,16-tal új egyéni csúcsot úszott. Tajthy Milán az első napon az 1500 m gyorson hetedikként zárta a futamát. Milán 1500 m gyorson elért 16:06,44-es ideje eredményét külön ki kell emelni, hiszen a megyében még senki nem tudott ennyit úszni ezen a távon. A lányok a 4×200 méteres gyorsváltóban is kipróbálták magukat. A Molnár Kitti, Fekete Vivien, Molnár Fruzsina és Barna Bianka Dorottya  nyolcadik lett 1:04,05-tel ebben a futamban.

Az Ifi Országos Bajnokság mellett a hétvégén rendezték meg a Nyíltvizi Országos Bajnokságot Szegeden, ahol Kovács Rita  versenyzői közül mindenki pontot szerzett.

-Az ifik között Tajthy Milán első évesként 8. helyen zárt 7,5 km-en. A serdülő korcsoportban 5 km-es távon Csernyik Dániel 4., míg Ványi Dávid 6. idővel ért célba. A lányoknál ugyanezen a távon Lénárt Eszter 5. lett. Hatalmas gratuláció pláne, hogy a víz 24 fokos volt a versenyen. – nyilatkozta Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakág vezetője.