EB, Hajós Alfréd Kupa és törökországi edzőtábor

A Nyíregyházi Sportcentrum úszóinál zajlik az élet. Hatházi Dóra már az Európa-bajnokságra koncentrál. A nyíregyházi úszó három számban is rajtkőre áll majd a május 17-24-ig a Budapesten megrendezésre kerülő Eb-n, 100 m és 200 m pillangón indul,valamint a 4×100 méteres mix vegyes váltónak is tagja lesz.

Szurovcsják Ivett bár két számban is bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, a koronavírusos megbetegedése miatt lemaradt az Eb-n való indulásról, viszont még lehet esélye, hogy ott legyen a tokiói olimpián. Jelenleg csak „B” szintes versenyző van 100 m mellen, így Ivett, ha jó időt úszik az utolsó kvalifikációs versenyen június 19-én a Budapest Open-en, akkor ő utazhatna Japánba.

A hétvége is tartogat izgalmakat a nyíregyházi úszóknak, hiszen közel 40 versenyző utazik Debrecenbe a Hajós Alfréd Kupa második fordulójára.

Május 1-től -május 10-ig az EB-re és az országos bajnokságokra való felkészülés jegyében nyolc versenyzővel (Hatházi Dóra, Szurovcsják Ivett, Tajthy Milán, Lengyel Áron, Ványi Dávid, Barna Bianka Dorottya, Barkóczi Roland és Csernyik Dániel) Törökországba utazik edzőtáborba Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakág vezetője.