45 érem Miskolcról

13 aranyat, 16 ezüstöt és 16 bronzérmet nyertek a hétvégén a Nyíregyházi Sportcentrum úszói.Március 5-6-án rendezték meg a nagy hagyományokkal rendelkező, immáron jubileumi 25. Víz Világnapi Úszóversenyt Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszodában.

A kétnapos versenyen 16 egyesület 302 úszója, köztük a Nyíregyházi Sportcentrum 38 versenyzője állt fel a rajtkőre. Az úszók összesen 30 számban mérték össze a tudásukat. A Nyíregyházi Sportcentrum úszói szinte miden számot éremmel fejeztek be. A két nap alatti a termés 13 arany,16 ezüst és 16 bronzérem.

-Szép egyéni csúcsok születtek ezen a versenyen, aminek nagyon örülök. Ez egy jó előjel a március 23-án kezdődő országos felnőtt bajnokságra tekintve. Hatházi Dóra 200 m pillangón, Szurovcsják Ivett 200 m mellen új egyéni csúccsal várja a folytatást. Az utánpótlás korcsoportban is remekül szerepeltek az úszóink. A legkisebbeknél kiemelkedik a teljesítménye Szabolcsi Almának, Cserés Adélnak, a fiúknál pedig Lengyel Zalánnak , Kozma Csanádnak, Keczán Noelnak. A gyermek-serdülő korcsoportból kiemelhetjük Lénárt Eszter, Barkóczi Roland, Csernyik Dániel, Ványi Dávid, Radványi László eredményét. Gratulálunk minden versenyzőnknek! – mondta el Urbin Tamás, az NYSC úszó szakág vezetője.

A Nyíregyházi Sportcentrum úszói a március 23-tól kezdődő felnőtt magyar bajnokságon – mely kvalifikációs verseny is – mérettethetik meg magukat. A fiatalabbak pedig a március 30-tól induló 40. Arany Üst Nemzetközi Korosztályos Úszóversenyen mutathatják meg a tudásukat.

A verseny jegyzőkönyve: https://swimmer.hu/mdownload/jegyzokonyv/3613.pdf

#nyiregyhazisportcentrum#úszás#vízvilágnapiverseny