Atlétikai Centrum – Minden ütemterv szerint halad, tavaszra elkészül a komplexum

Ütemterv szerint halad az Atlétikai Centrum építése. A beruházás a tervek szerint tavaszra befejeződik. Egy új, minden igényt kielégítő komplexum valósul meg a Modern Városok Program keretein belül. 

A dobópálya melletti épületen már a burkolóelemeket rakják fel, bent pedig a rekortán készül. 2019. szeptemberében helyezték el a sportkomplexum alapkövét, a beruházás pedig terv szerint halad, így tavaszra befejeződhet a munka. Egy új, minden igényt kielégítő centrum lesz a régi NYVSC pálya helyén. Kinti és benti futópályákkal, lelátókkal, konditeremmel, és szállodával. Az összesen több mint 7 milliárd forintos fejlesztés a Modern Városok Program keretében valósul meg.  

 Ez az utolsó hónap, hogy még zajlik az építkezés, márciustól megkezdődik a műszaki átadás, és a felmerülő hibák kijavítása, április végén pedig átadjuk az Atlétikai Centrumot. A kinti edzőpálya vízelvezető csövei a helyükre kerültek, most kap egy folyami homok réteget, és ha az időjárás is ilyen marad, egy hét múlva a felső réteg is a helyére kerül, és kezdődhet a füvesítés. Bent a rekortán lerakása zajlik, egy rész már el is készült – mondta Hársfalvi Gergely, a kivitelezést végző Aktuál Bau Kft. ügyvezetője. 

A kinti futópálya villanyvilágítással rendelkezik, így este is lehet majd versenyeket tartani. 24 szobás szálloda, vívóterem és tollaslabda pálya is rendelkezésre áll. A tervek szerint itt rendezik a fedettpályás atlétikai bajnokságokat, de edzőtáborokat is lehet itt tartani. A csarnok déli részén húzódó négyszintes épület irodáknak, orvosi szobáknak ad helyet, és itt lesz a sportolók rekreációs igényeihez alkalmazkodó szolgáltató egység is. A versenypályák mellett a szabadidősportra is gondoltak, így külön rekortán futópálya lesz a komplexumnál, melyet bárki használhat. 

www.nyiregyhaza.hu

Fotó: Szarka Lajos