Bajnok Nyíregyházi Sportcentrumos úszók

Sorra szállították az érmeket a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a csütörtöktől-vasárnapig a budapesti Tüske Uszodában megrendezett Országos Ifjúsági és Serdülő Bajnokságról.

A serdülőknél rögtön a nyitónapon bajnoki címet szerzett az NySC 14 éves úszója, Barna Bianka Dorottya 100 m mellen. A magyar bajnoki cím mellett a párhuzamosan zajló Olimpiai Reménységek versenyét is megnyerte, ahol a magyarok mellett cseh, szlovák és osztrák úszók is elindultak. Bianka a folytatásban 200 m mellen is az élen zárt, 50 m mellen bronzérmesként végzett. A Sportcentrum úszója a 4×100 méteres váltóval is aranyéremmel fejezte be a bajnokságot.

Hatházi Dóra, már az ifik között állt rajtkőre,ahol rutinos versenyzőként szintén több számban indult. Az első napon 50 m gyorson bronzéremmel, 200 m pillangón ezüstéremmel kezdett. Dóra az érmek gyűjtésével nem állt le. 100 m gyorson ifjúsági bajnoki érmet szerzett és 50 és 100 méter pillangón is begyűjtött egy-egy ezüstérmet.

Ebben az évben a sok nehézség ellenére nagyon örülök, hogy végre megrendezésre került az országos ifjúsági és serdülő bajnokság. Egy igen sikeres versenyen vagyunk túl. Az érmesek mellett sok-sok egyéni csúcs született úszóink jóvoltából, mindenkinek jár a dicséret. Büszke vagyok a versenyzőinkre! – nyilatkozta Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakág vezetője.