Érmek és pontokat érő  helyezések

Október 23-25-ig Debrecen adott otthont a Hosszútávúszó Medencés Országos Bajnokságnak. A versenyzők hat korosztályban mérhették össze a tudásukat a három nap alatt. Pénteken az U18-19-es korosztály 10 kilométeres távjával rajtolt el a bajnokság, majd a második napon a fiatalabbaké volt a főszerep 1500 méteren és 3 kilométeren, ahol már a Nyíregyházi Sportcentrum úszói is rajtkőre álltak Kovács Rita, Kovács Attila és Urbin Tamás, edzők vezényletével. Szombaton 1500 méteren született meg az első nyíregyházi érem Tajthy Milán jóvoltából, aki harmadikként csapott be a célba. Vasárnap az U14-15, U16-U17, valamint felnőtt korosztályban avattak bajnokot 5 kilométeres távon. Tajthy Milán az előző nap után ismételt és az 5 km-en is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A hétvégén több,mint 10 versenyzőnk indult el az OB-n, sokan csak „kirándultak” a hosszútáv úszás világában, hiszen kicsit más, mint a hagyományos medencés versenyszámok, de több jó szereplés – két bronzérem és pontokat érő helyezések jellemezték a három napot, minden úszónknak gratulálok. Külön dicséret illeti a legkisebbeket Kovács Attila tanítványait , akik életük első országos bajnoki 1500 méterén vannak túl: Keczán Noel, Horváth Zsófia Bíborka, Lengyel Zalán, Papp Sára, Kiss Dániel. Az országos bajnoki pontokat érő helyezéseket Tajthy Milán, Lengyel Áron, Hatházi Dóra, Barna Bianka Dorottya szállította. – mondta Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakág vezetője.

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői: Sebők Vivien, Barna Bianka Dorottya, Lengyel Áron, Hatházi Dóra, Tajthy Milán, Lénárt Eszter, Ványi Dávid, Csernyik Dániel, Barkóczi Roland, Papp Sára,. Kiss Dániel, Nagy Nikolett, Horváth Zsófi Bíborka,Keczán Noel

Edzők: Urbin Tamás, Kovács Rita, Kovács Attila