Sport-és Élménytábor – Tartalmasan tölthetik a vakációt a gyerekek

Sport- és Élménytábort szervez gyerekeknek a Nyíregyházi Sportcentrum. A résztvevők folyamatosan mozoghatnak, és számos izgalmas programon vehetnek részt. Az intézmény ezzel is próbál segíteni abban, hogy a kicsik tartalmasan tölthessék a nyarat. 

Bár jég most nincs a Városi Jégpályán, mégis gyerekzsivajtól volt hangos a létesítmény. Élő csocsó játékban vehettek részt a Sport- és Élménytábor résztvevői. A Nyíregyházi Sportcentrum több turnusban szervez táborozást, melynek nagy sikere van. Szeretnének a táborral a szülőknek is segíteni. 

– Tudjuk, hogy a járvány miatt sokak kényszerültek arra, hogy szabadságon legyenek, most viszont nehézséget okoz a szülőknek a gyerekek elhelyezése a nyári vakáció alatt. Szerettünk volna nekik segíteni a táborral, ahol felügyelet mellett, tartalmasan tölthetik az időt a gyerekek – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A Sportcentrum edzői játékos formában igyekeznek megismertetni a különböző sportágakat a gyerekekkel, de nem válogatóról van szó. Akik viszont szeretnének később az egyesületnél rendszeresen edzésre járni, megtehetik. A program nagyon változatos. 

– A programot úgy alakítottuk ki, hogy a gyerekeknek a Sportcentrum edzői tartanak sportági bemutatókat, így kosárlabdázhatnak, kézilabdázhatnak, röplabdázhatnak, de rengeteg játékos ügyességi versennyel, E-sporttal és rendőrségi kutyás bemutatóval is várjuk őket – mondta Bíróné Nádasi Marianna táborvezető. 

A többség alsó tagozatos általános iskolás, a legfiatalabb 6 éves, a legidősebb táborozó 12 éves. A program a következő hetekben tovább folytatódik. 

www.nyiregyhaza.hu, D.L.