Nyáron se unatkozzanak a gyerekek

A gyerekekre és a szülőkre is gondolva a Nyíregyházi Sportcentrum nyári tábort szervez, amelyen a hat és tizenkét év közötti gyermekek megismerkedhetnek többek között a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda alapjaival, és különböző vetélkedőkön, sorversenyeken vehetnek részt, valamint rengeteg egyéb élménnyel gazdagodhatnak, lesz például görkorcsolya, élő csocsó és asztalitenisz.

A vírushelyzet fokozódásával azt a célt határoztuk meg, hogy jó starthelyzetbe kerüljünk, amikor visszaáll a rend, ne legyen létszámbeli és tudásbeli lemorzsolódás sem

– fogalmazott Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

– Ezt is figyelembe véve kezdtük el a tábort szervezni már két hónappal ezelőtt. A járvány érzékenyen érintette az egész társadalmat, rengeteg szülőnek kényszerből ki kellett vennie a szabadságait, rájuk is gondolva szervezzük a programot. Ez nem feltétlenül csak sportágakhoz kapcsolódó, de sportos és mellette élménytábor lesz.

Négy turnus indul

A tábor június 15-től kezdődően négy turnusban indul, egyenként 75 gyereket tudnak fogadni a szervezők. A gyerekekkel 5–15 fős csoportokban, korosztályokra bontva foglalkoznak az edzők.

Az egész napos programokat a Continental Arénában, a strandröplabdapályán, a jégpályán és a Bujtosi városligetben tartják. Az első turnusra június 9-ig, térítés ellenében lehet jelentkezni. További információkat a Nyíregyházi Sportcentrum Facebook-oldalán, illetve a nyiregyhazisc.hu weboldalon találnak.

MK, www.szon.hu