Befejezett bajnokság helyezések nélkül

Befejezett bajnokság helyezések nélkül

Az elmúlt héten a Magyar Röplabda Szövetsége elnöksége döntött.  Tekintettel arra, hogy a bajnokság folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor – a teljes felnőtt és az U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánítja és úgy döntött, hogy a bajnokságban nem kerülnek helyezések kiosztásra.

Az U13-U11-U10 korosztályú utánpótlás bajnokságok alapszakaszait- ahol értelmezhető – lezártnak tekinti, de az U13 OMB döntő eseményeit, az U13 OMK-t és az U11 Országos Szupermini Kupát és az U10 Országos Manó Kupát legkésőbb 2020 szeptember hónapjaiban  – a lehetőségek és a koronavírussal összefüggésben hozott vészhelyzet elrendelésének függvényében – a szövetség megrendezi.  – áll az MRSZ közleményében.

  • Igazából nem ért meglepetés, hiszen a világon szinte az összes sportágban lezártnak nyilvánították a bajnokságokat. – kezdte Erdősné Balogh Erika, a Nyíregyházi Sportcentrum röplabda szakág vezetője.
  • Számoltunk ezzel a ténnyel. Érdekességképpen a legkisebb korosztályokban szeptemberben a döntő eseményeket megrendezik, persze ez a jövő kérdése.

Most tudták volna learatni az egész éves munka gyümölcsét.

  • Rossz ez mindenféle szempontból, hiszen a lányok egész évben keményen , szépen edzettek. Most jött volna el, amiért egész évben dolgoztunk, most értünk volna a finisbe. Minden korosztályban  ott álltunk, hogy a döntőbe kerüljünk.  –mondja a tréner.
  • Most is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a játékosokkal. Főleg erőnléti feladatokat kapnak a röplabdásaink, de a nagyobbak már labdás ügyességi gyakorlatokat is el tudnak végezni a megadott utasításoknak megfelelően. A tapasztalatok, a visszajelzések pozitívak. Mindenki szépen végezi a feladatát. A gyerekeknek és nekünk edzőknek is nagyon hiányoznak a közös edzések, a mérkőzések adta adrenalin.  Reméljük, hogy hamarosan újra találkozhatunk majd a pályán, de most a legfontosabb, hogy közösen tartsuk be az előírásokat, mert az egészség a legfontosabb.