EGYÜNK SZÍNEKET!

EGYÜNK SZÍNEKET!

Szombaton az Eddz együtt a Nyíregyházi Sportcentrum edzőivel sorozatunkban Kőhalmi Orsolya arra biztat mindenkit,hogyan színesítse étrendjét friss zöldségekkel,gyümölcsökkel.

Neked milyen szín van a tányérodon?
#getfitwitrus #nyiregyhazisportcentrum

Nem győzöm hangsúlyozni és minden tanácsadás alatt elhangzik a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának a fontossága. A zöldségek elengedhetetlen részét képzik az egészséges táplálkozásnak. – mondja Kőhalmi Orsolya, táplálkozási tanácsadó.

Az, hogy mi kerül a tányérunkra nagyban befolyásolja sportteljesítményünket, napi energiaszintünket és nem utolsó sorban egészségünket is. Fontos, hogy olyan üzemanyaggal lássuk el a szervezetünket, melyre szüksége van a megfelelő működéshez.- teszi hozzá Orsolya.

Pár tipp a zöldségfogyasztásra:

Válasszunk színes zöldségeket!

Fontos,hogy minél többféle vitamint, ásványi anyagot fogyasszunk, és a legjobb mód az,ha változatosan eszünk. Minden zöldségnek megvan a maga színe és minden szín más tápanyagot jelent a testünk számára.Törekedjünk, hogy minden nap más színű zöldség kerüljön a tányérunkra és a szerveztünk meghálálja!

Vásároljunk helyi termelőktől!

Mire a zöldségek és gyümölcsök a szupermarketekbe érnek a vitaminok nagy része elvész.Így jobban tesszük, ha helyi, minőségi termékeket fogyasztunk, melyek valódi tápanyaggal rendelkeznek és ezzel támogatjuk a helyi gazdaságot is.

-Használjunk izgalmas recepteket!

Sokan unalmasnak tartják a zöldségeket és ha a zöldségfogyasztásra hívom fel a figyelmet azt gondolják, hogy akkor mostantól salátán kellene élnem, mint egy nyúlnak?
Merjünk nyitni és kipróbálni új recepteket, készítsük el kedvenc ételeinket, úgyhogy hozzáadunk színeket is !Ebben fogok segíteni jövőhéten és jövök pár színes recepttel