Lefújták a gyügyi kvalifikációs versenyt

Helebrandt Máté remek formában van, és egyelőre nem tudja, hogy hol állhat majd rajthoz

A vírus nem tréfál, a megelőzés érdekében sorra mondják le a sporteseményeket. Nagyobb és kisebb viadalokat halasztanak el, vagy zárt kapuk mögött rendezik meg. Mivel a vírus nem ismer határokat, a legújabb elhalasztott sportesemény magyar versenyzőket is érint. Leginkább Helebrandt Mátét, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott gyaloglóját. A harmadik ötkarikás játékára készülő sportoló első idei és igen fontos megmérettetése az ötven kilométeres országos bajnokság lett volna. Ennek a hagyományoknak megfelelően jövő szombaton a szlovákiai Gyügy adott volna otthont, ám a rangos nemzetközi találkozót lefújták.

– Hétfőn késő délután kaptuk a rossz hírt – mondta érdeklődésünkre Máté, akit a portugáliai edzőtáborban értük utol telefonon kedden délellőt. – Természetesen nehéz ezt tudomásul venni, hiszen a felkészülést erre a fontos versenyre fókuszáltuk, mivel olimpiai szintidőt lehetett volna Gyügyön teljesíteni. Már az is rossz, hogy elmarad a verseny, ám legalább olyan gondot okoz, hogy nem tudjuk még, mikor és hol lehet majd kvalifikálni. Állítólag a jövő hét végén Párizsban lenne egy ilyen találkozó, de mi van, ha azt sem rendezik meg? – így Máté.

Ami az egészben a legfájóbb, hogy Pokrovenszki József a külföldi edzőtáboroknak is köszönhetően remek formában van, az tréningeken mutatott időeredmények alapján joggal bizakodhattak volna a sikeres gyügyi szereplésében. Igen ám, de ember hiába tervez, most a vírus végez…

www.szon.hu