Bronzérem az V. HUN-IOR Kupáról

áról

Ötödik alkalommal rendezték a hétvégén a HUN-IOR utánpótlás kézilabda tornát, ahol három nap alatt összesen 30 együttes lépett pályára, köztük az NYSC leány kézilabda csapata, Bíróné Nádasi Marianna vezényletével és Halász Levente ifi gárdája.

A csapatok nemcsak Magyarországról, hanem Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából érkeztek. A mérkőzések Nyíregyházán, Gyulaházán és Kisvárdán kerültek megrendezésre.

A fiú ifi korosztály Kisvárdán mérettette meg magát. Az NYSC kézilabdásai a Hatvani KSZSE, a szlovák HK Kosice, illetve a Kisvárdai KC együtteseivel léptek pályára. A bronzért a nyíreyháziaknak a Fehérgyarmati VSE gárdájával kellett megmérkőzniük. A nyíregyházi fiúk bár szoros mérkőzést játszottak, de így is sikerült a fehérgyarmatiakat legyőzniük 19-23 és így elhozni a bronzérmet.

A szervezők a legjobbakat is díjazták.

A torna legjobb magyar játékosa címet Horváth Bendegúz kapta meg. Az ALL Star csapatba pedig kapusposzton Balogh Bence került be.

Eredmények:
Hatvani KSZSE – NYSC 17-20
NYSC – HK Kosice 19-22
NYSC – Kisvárdai KC 32-13

III.helyért
Fehérgyarmai VSE – NYSC 19-23

Az NYSC csapata:
Balogh Dávid, Szabó Levente, Szabó Krisztián Dávid, Baráth Gergő, Oláh Bertalan, Barkó Csaba, Balogh Bence, Csikós Patrik, Kerezsi Ádám, Mezősi Milán, Horváth Bendegúz, Lengyel Ákos, Bakó László

Edző: Halász Levente