Idén is folytatódik a családi korcsolyázás és az ovikori a Nyíregyházi Városi Jégpályán

Régi álmuk valósult meg a nyíregyháziaknak, mikor 2018 március elején átadták a Jégpályát. Az 1800 négyzetméteres jégfelület az egyik legnagyobb közösségi tér a városban.

Nemcsak a korcsolya szerelmeseinek biztosít helyet, de különböző rendezvényeket is tartanak a sportlétesítményben. Fesztiválokkal, jég- diszkóval vagy farsangi ünneppel is népszerűsítik a korcsolyázást a szervezők, ugyanakkor maradnak a hagyományos lehetőségek.

Kőhalmi Richárd, Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft­. ügyvezetője elmondta:

A 2020-as évben is folytatjuk a megkezdett hagyományokat, természetesen az ovikori és a családi korcsolya rendezvénysorozatával. Az ovikorit már január 14-én indítjuk és remélhetőleg ugyanolyan elánnal fognak részt venni rajta az óvodások, mint tavaly. A családi korcsolyázásnak is vannak megjelölt időpontjai. Úgy gondoljuk, hogy 18-ával meghirdettük ezt a Mozdulj Nyíregyháza! keretében és természetesen fogjuk a pontos időpontokról tájékoztatni Nyíregyháza lakosságát.



A lakossági korcsolyázáson kívül természetesen a jégsportegyesület is itt tartja az edzéseit és a mérkőzéseket. Ezen alkalmakkor módosul a közönségkorcsolya nyitvatartása!

A megszokott rend szerint leszünk nyitva, ez csak akkor változik meg, ha olyan esemény lesz, amikor a jégsportegyesület mérkőzést fog játszani, de erről természetesen mindenkit időben fogunk értesíteni. Hagyományos Ice Party-k, jégdiszkók lesznek továbbra is a jégpályán és farsangra is külön rendezvénnyel készülünk. És én bízom benne, hogy mindenki számára egy jó szórakozást tudunk nyújtani.

– hangsúlyozta Kőhalmi Richárd.

Január 14-étől minden nagycsoportos óvodás megtanulhat korcsolyázni, majd január 18-ától a családok tagjai fejleszthetik korcsolya tudásukat a Nyíregyházi Önkormányzat és a Sportcentrum támogatásával.


Bakai Judit, www.nyiregyhazisc.hu