Szurovcsják Ivett és Hatházi Dóra is döntőt úszik ma este

Szerdán reggel elrajtolt a Rövid Pályás Országos Felnőtt Úszó Bajnokság Kaposváron.

A nyíregyházi Sportcentrum sajnos betegség miatt két meghatározó embert is nélkülözni kényszerül, de nyolc versenyző Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra, Kis Anasztázia, Barna Bianka, Ónodi Gyula, Dóbus István, Lengyel Áron, Barna Kristóf ma délelőtt már vízbe szálltak.
A mezőnyben olimpiai bajnokokkal, néhány világ és európa bajnokkal kell megküzdeni a Magyar Bajnoki címekért, ez nem minden sportágban van így.

Az első nap délelőtt mindenki vízbe szállt és remek egyénit úszva két embernek is szurkolhatunk a döntőben. Amit élőben közvetít az M4 sport 18:00 kezdettel.

Először Hatházi Dóra száll vízbe 50 m női gyorson 26:11-el B döntős 18:44-kor, majd 200 m pillangón A döntőzik Hosszú Katinkával, Kapás Boglárkával és közvetlenül mellette Jakabos Zsuzsával.

A nap végére Szurovcsják Ivett 100 m mellen 4. idővel, óriási egyéni csúccsal kvalifikált a délutáni “A” döntőbe 1:07,39-el, már az 50-es részidő is egyéni csúcs volt. A döntőben a Katinka és az a Békési Eszter úszik még, aki biztos Tokiói résztvevő.

Az első négy idő 0,4 tized másodpercen belül van. M4 sport 19:44-kor.

Hajrá Csajok, Hajrá Sportcentrum !

Hajrá Nyíregyháza!