Kispályás bajnokság – sportszerű, de szikrázó meccsek salakon

150 mérkőzést rendeztek eddig a Városi Kispályás labdarúgó bajnokságban. Továbbra is nagyon népszerű a sorozat, idén 115 csapat nevezett. Az eddigi meccsek sportszerűek voltak. 

Nyolc új csapat is nevezett idén a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokságban. Összesen 115 gárda vágott neki az idénynek, mivel visszalépések is voltak, és eddig az időjárás is kegyes volt a csapatokhoz, eső miatt nem kellett elhalasztani mérkőzést.

A sok új érkező miatt kicsit át kellett szervezni a csoportokat, és továbbra is nagyon sok gárda van az öregfiúk bajnokságban. A csapatokban korábbi NB-I-es, NB-II-es labdarúgók is játszanak. Több csoportban is nagy csatákat vívtak már eddig is a csapatok, és eddig a piros lapot is csak egyszer kellett felmutatniuk a játékvezetőknek. 

– Mindössze egy kiállítás volt eddig, az is második sárga lap miatt. Sportszerűek a csapatok, de szikrázó meccseket vívnak. A környező települések nagypályás megyei osztályú gárdái közül is több indult, nekik ez egy jó edzési lehetőség is – mondta Dajka László főszervező. 

Folyamatosan locsolják a pályákat és frissítik a salakot, hogy jó körülmények között játszhassanak az együttesek. Már elkezdődött a Téli Terembajnokság szervezése is. November 12-én vonulnak terembe a csapatok, és a találkozókat a Zrínyi Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnokában rendezik. 40 csapat jelentkezhet, már most sok együttes jelezte részvételi szándékát. Ami a szabadtéri idényt illeti, október végéig folyamatosan pattog a labda a Városi Stadionban. Mivel a pályák villanyvilágítással is el vannak látva, így késő estig lehet meccseket játszani.

DL , www.nyiregyhaza.hu