49 érem Miskolcról
49 érem Miskolcról
21 aranyat, 13 ezüstöt és 15 bronzérmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a hétvégén.
21 aranyat, 13 ezüstöt és 15 bronzérmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a hétvégén.
5 edző (Urbin Tamás, Gyula Sándor, Kecskés Evelin, Kelemen Olimpia, Kovács Attila) több mint 40 versenyzővel voltak jelen.
Kovács Attila tanítványait a delfinek közül minden dicséret megilleti, hiszen Gyetkó Lili és Gyetkó Fruzsina is érmes lett és a 4×50-es gyorsváltó is ezüst érmet nyert, Dajka Gréti, Gyetkó Fruzsina, Szabolcsi Alma, Gyetkó Lili összeállításban.
Kelemen Olimpia cápa és delfin korcsoportos tanítványai, Lénárt Eszter, Lénárt Zsófia, Fekete Kitti , Fekete Vivien, Nagy Nikolett, Nagy Csenge, Lengyel Zalán, Márton Marcell és Barkó Áron remek egyéni csúcsokkal és érmekkel zártak
A nagyobbaknál Gyula Sándor tanítványai közül a favoritok ha elindultak akkor nyertek, Hatházi Dóra, Cserfalvi Olaf az idősebbekkel szemben is jól teljesítettek, jó időket, egyéni csúcsot úszva. Éremmel zártak még Kis Anasztázia, Veress Fanni, Csikós Petra, Lengyel Áron Szakács Adorján, Kovács Péter, Ványi Dávid és Csernyik Dániel is. A legnagyobbak között a leggyorsabb sprinternek Trizner Olivér bizonyult az 50 pillén és gyorson az abszolút leggyorsabb időt úszta. Molnár Fruzsina háton és Barna Bianka Dorottya mellen nem találtak legyőzőre korosztályukban. Éremmel zárt még Molnár Laura, Ónodí Gyula , Barna Kristóf és Molnár Kitti is.
A Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak a következő hetekben is számtalan verseny vár. Az ifik május 29-június 1-ig az Országos Ifjúsági Úszó Bajnokságon vesznek részt Kaposváron.
A serdülők június 19-22-ig Kecskeméten méretik meg magukat az Országos Serdülő Bajnokságon.