Megkezdődött az atlétikai szezon
Megkezdődött az atlétikai szezon
Ha 2019 tavasz, akkor kezdődik a szabadtéri szezon a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái számára.
Ha 2019 tavasz, akkor kezdődik a szabadtéri szezon a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái számára.
Helebrandt Máté, gyalogló már néhány héttel ezelőtt teljesítette a szintet, Dudincében, ahol országos
bajnok lett, így indulhat a szeptember végi dohai világbajnokságon és a többieknek is elkezdődnek a versenyek májusban, a megméretettések egészen október végig tartanak majd.
A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül a dobók és a sprinterek április 27-ig Medulinban, Horvátországban edzőtáboroznak, hogy sikeres évet tudhassanak majd maguk között. A legkisebbek, közel 40-en pediga hétvégén a Kölyökatlétika programban lépnek pályára Debrecenben.
– Nagyon sok versenyünk lesz ebben az évben, felsorolni is nehéz – kezdte Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetője – Helebrandt Máté mellett Szikszai Robi és Bakosi Péter is küzd, hogy szerepelhessen a világbajnokságon. Emellett először veszünk majd részt az Európai Játétokon,Minszkben, ahol Bakosi Péter és Tasi T. Dávid már biztos induló. Nyáron Nápolybanrendezik az Universiádét, ahová több nyíregyházi sportoló is kijuthat, így Kerekes Dóra, Szikszai Róbert, Bakosi Péter, Káplár János és Tasi T. Dávid is. Jövőre olimpia, így az ideiversenyek célja még fontosabb, hiszen most kvalifikálhatják magukat a versenyzők a 2020-as tokói játékokra- folytatta a tréner, aki hozzátette,hogy közeledik a csapatbajnokságelődöntőjének az időpontja is, melyet május 11-12-en rendeznek meg Miskolcon, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum ismét Debrecennel együtt indul.
A felnőttek mellett több korosztályos versenyen is elindulnak majd a szezonban a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái.
Fotó: www.nyiregyhaza.hu