Szezonynyitó versenyére készül Helebrandt Máté
Szezonynyitó versenyére készül Helebrandt Máté
Az év első versenyére készül Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója, aki Dudincén áll rajthoz a férfiak 50km-es Országos Bajnokságán március 23-án.
Az év első versenyére készül Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója, aki Dudincén áll rajthoz a férfiak 50km-es Országos Bajnokságán március 23-án.A mezőny az eddigikhez hasonlóan szombaton reggel 8.00 órakor rajtol el, a verseny keretében bajnoki aranyérmet is osztanak majd az utánpótlás korúak 35 km-es versenyében is.
– Jó formában vagyok, nagyon jól sikerült a felkészülésem. Közel 6 hetet edzőtáboroztam Portugáliában, ahol tökéletes körülmények között készültem. Napi 2 edzésem volt és heti több mint 150km volt az edzésmennyiség. Március 23-án lesz az idei első versenyem, az 50km-es országos bajnokság, amit Szlovakiaban rendeznek. Ez fontos verseny lesz, mivel ez a legelső kvalifikácios verseny a tokiói olimpiára. Ha itt szinten belül (3ora 50perc), akkor már biztos induló lehetek a 2020-as olimpián. 42 induló nevezett erre a versenyre, ebbol 9-10 komoly ellenfelem lehet az egyéni csúcsok alapján.-mondta el a nyíregyházi gyalogló.
A férfiak 50 km-es versenyében rajthoz áll még a két esztendővel ezelőtti aranyérmes, Tokodi Dávid, a BHSE olimpikonja, Venyercsán Bence, ill. Bagdány Tomasz is.