Hamarosan indul az ingyenes ovikori! Minden nagycsoportos óvodás megtanulhat korcsolyázni
Hamarosan indul az ingyenes ovikori! Minden nagycsoportos óvodás megtanulhat korcsolyázni
Több évtizedes álma volt a nyíregyháziaknak a Jégpálya – a város szezonális sportlétesítményét 2018. március elején adták át, jó pár hét korcsolyázás után leállás következett, majd november közepén újranyitott a Városi Jégpálya.
 Azóta szinte folyamatosan korcsolyáznak a hatalmas, mintegy 1800 négyzetméteres jégfelületen. A sportlétesítmény megannyi rendezvénynek adott otthont – volt többek között Show-hajtás Fesztivál címmel korcsolyázást népszerűsítő esemény, több jégdiszkó is, a közelmúltban pedig Mikulásnapi és Karácsonyi Ice Party-t is szerveztek. Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető elmondta:
Az elmúlt időszak üzemeltetéséből látszik: a nyíregyháziak és térségbeliek szeretik a Jégpályát, sokkal többen korcsolyáznak, mint számítottunk rá. Így jött az ötlet, hogy ne csak az iskolásoknak legyen lehetőségük megtanulniuk korcsolyázni, hanem a legkisebbeknek is. A kis- és középső csoportosok nem tudnak részt venni a korcsolyázásban, az egyensúlyérzékük még nem megfelelő, azonban a nagycsoportosoké igen!
Január 14-étől tehát minden nagycsoportos óvodás megtanulhat korcsolyázni az Önkormányzat és a Nyíregyházi Sportcentrum támogatásával. Az oktatás 3-5 alkalmas és szervezett keretek között március végéig tart. Jelenleg az intézményvezetők bevonásával az órarend elkészítése zajlik. A város az óvodák és a jégpálya közötti autóbuszos szállítást és a szakképzett oktatókat is finanszírozza majd.
Dér Vivien