Véget ért az Országos Úszó Ob – Egyéni- és korosztályos csúcsok és különdíj – Remekeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói
Véget ért az Országos Úszó Ob - Egyéni- és korosztályos csúcsok és különdíj - Remekeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói

Véget ért az Országos Úszó Ob
Egyéni – , korosztályos csúcsok és különdíj
Szombaton este véget ért a XV. Rövidpályás Magyar Úszóbajnokság Százhalombattán.

A Nyíregyházi Sportcentrum csapata az utolsó két napon erős hajrában új egyéni- és korosztályos csúcsokat úszott. A nyíregyházi együttes erejét mutatta, hogy a 4×100 mix vegyes váltó döntőbe jutott és a hetedik helyen végzett. A váltó tagjai Valent Gergő, Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra, Trizner Olivér.
Szurovcsják Ivett 200 m mellen új egyéni csúccsal 2:33,75-tel hetedik helyen végzett. Az utolsó napra maradt a 100 m pillangó és az 50 m mell, mindkét számban döntő eséllyel.
Szombat délelőtt a fiatalok óriásit hajráztak. Hatházi Dóra és Cserfalvi Olaf is egyéni- és korosztályos országos csúcsot úszott.Dóra a délutáni döntőben az ötödik helyet szerezte meg, ami serdülő versenyzőként nagyon nagy siker felnőtt mezőnyben.
Az 50 m mell keleti favoritja Szurovcsják Ivett új egyéni csúccsal (31:97) negyedik helyezésig úszott.A verseny végére Trizner Olivér új egyénivel 55:86-tal “B” döntő hetedik helyén zárt.
A csapat túlszárnyalta a tavalyi eredményeket és ez meglátszott a bajnoki pontokban is, hiszen a tavalyi 85 pont, az idén már 180 lett, és külön rangot ad ennek, hogy a csapatban 2 felnőtt versenyző mellett, 6 utánpótláskorú volt.
A verseny végén egy nagy szabású gálán,fél évtizedes hagyományt folytatva újabb olimpiai bajnokokat iktattak be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába Százhalombattán: Gyenge Valériát, Risztov Évát és – első paralimpiai aranyérmesként – Pásztory Dórát. Mellettük Sós Csaba szövetségi kapitány – egykori Eb-bronzérmes –, illetve Média-díjasként – posztumusz – idősebb Knézy Jenő került be a sportág pantheonjába.
Az eseményre meghívást kapott Cserfalvi Olaf, Hatházi Dóra és edzőjük Gyula Sándor is. A rendezvényen a legeredményesebb ” Jövő Bajnokai” versenyzői közül Olaf különdíjat vehetett át.