3X3-as Európa-bajnokok
3X3-as Európa-bajnokok
Történelmet írt a nemzeti válogatott, hiszen Magyarország először nyert EB aranyat ebben a sportágban. Kolosszális öröm ez a Nyíregyházi Sportcentrumnak, hiszen két nyíregyházi is tagja volt a válogatottnak…
A 3X3-as U18-as kosárlabda magyar fiú válogatott megnyerte az Európa-bajnokságot.
Történelmet írt a nemzeti válogatott, hiszen Magyarország először nyert EB aranyat ebben a sportágban. Kolosszális öröm ez a Nyíregyházi Sportcentrumnak, hiszen két nyíregyházi is tagja volt a válogatottnak. Mokánszki Máté játékosként, Lekli József edzőként erősítette a csapatot.
– Amikor bejutottunk a legjobb nyolc csapat közé, már kezdtem hinni az éremszerzésben. Kollégámmal és legjobb barátommal, Szarvas Gáborral találtunk négy olyan játékost, akikkel kemény munkával sikerült elérni ezt a csodát.  Ralf Martinez, Frank Áron, Bencsik Barnabás és Mokánszki Máté hihetetlen impulzusokat produkáltak, és a kellő pillanatokban hideg fejjel gondolkodtak. Kiemelném Máté játékát, aki pontos dobásaival és kemény védekezésével méltán érdemelte ki a torna legértékesebb játékosának címét – mondta Lekli József a válogatott edzője, a Nyíregyházi Sportcentrum U16-os csapatának trénere.
– Nagy öröm és büszkeség él bennem – vette át a szót Mokánszki Máté Európa-bajnok. 48 óra elteltével is a mérkőzés szituációi foglalkoztatják a gondolataimat. Jó volt megélni ezt a három napot. A siker feledteti azt a kemény munkát, ami mögöttünk van. A döntőt a szerbek ellen játszottunk, aminek külön örültem, hiszen szerettem volna revansot venni a korábban elszenvedett vereségért.
A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője (Kőhalmi Richárd) és szakágvezetője (Siska János) köszöntötték a bajnokokat.