A mankót már eldobta Máté
A mankót már eldobta Máté
Köztudott, hogy a britek szeretnek fogadni szinte mindenre. Amennyiben a fogadási listán szerepel, bizonyára lett volna olyan, aki megtippelte volna, hogy a berlini atlétikai Európa-bajnokságon…
Három hétig még csak könnyed és óvatos séta kétszeres olimpikonunk mozgástere.
Köztudott, hogy a britek szeretnek fogadni szinte mindenre. Amennyiben a fogadási listán szerepel, bizonyára lett volna olyan, aki megtippelte volna, hogy a berlini atlétikai Európa-bajnokságon az ötven kilométeres férfi gyaloglásban az élbolyból az egyik versenyzőnek azért kell kiállnia, mert rálép egy eldobott frissítős palackra.
Szépen gyógyul
Nagyot lehetett volna vele kaszálni, Helebrandt Máté viszont nagyot bukott ezzel, hiszen augusztus hatodikán a Nyíregyházi Sportcentrum kétszeres olimpikonja volt a peches versenyző.
A vizsgálatok végeredményeként az derült ki, hogy jobb bokája környéki lágyrészekben húzódás és zúzódás volt, viszont az egyik lábközépcsontja eltörött. Szerencsére nem mozdult el.
Pokrovenszki József tanítványának jól jött a kényszerpihenő, csütörtökön pedig a kontroll. Máté különleges, síbakancshoz hasonló bokavédővel bicegett a nyíregyházi kórházba. Mielőtt bement volna a négyes vizsgálóba, egy ismeretlen férfi lépett hozzá, és gratulált az eddigi sikereihez, illetve sok szerencsét kívánt.
– Dr. Szabó Gábor vizsgálta meg a bokámat. Készíttetett egy röntgenfelvételt is és a körülményekhez képest jó hírekkel szolgált. A lágy részek sérülései szépen gyógyulnak, a törött csont nem mozdult el. Így eldobhatom a mankót, és óvatosan sétálhatok. Három hétig csak ennyi a mozgásterem. A sportolás sajnos még odébb van, egyelőre csak gyógytornázni tudok és három hét múlva kell visszajönni az újabb ellenőrzésre.
Máté számára véget ért a versenyéve, igaz, komoly megmérettetés nem is lett volna a kontinensviadal után. A tervek szerint október elején kezdődött volna a felkészülés a következő esztendőre.
Jövőre világbajnokság
– Nagyon bízom benne, hogy a következő ellenőrzés után már elkezdhetem a könnyebb mozgást, és akkor nem lesz nagy lemaradásom a felkészülés kezdésekor. A követ­kező évben a fő verseny a világbajnokság lesz. Mivel Doha a házigazda, nem augusztusban, hanem októberben rendezik, így több időm marad. Ami érdekesség, hogy immáron nem kvalifikációs idő teljesítésével lehet bekerülni az indulók közzé, hanem a világranglistán elfoglalt helyezés alapján. Bízom benne, hogy sikerül majd teljesítenem – mondta végezetül Máté.
Forrás:szon.hu