A fiatalokon a világ szeme
A fiatalokon a világ szeme
A nyíregyházi kézilabdázók belecsaptak a „lecsóba”, azaz elkezdték a felkészülést a szeptember 14-i bajnoki rajtra. Bécsi János csapata a nyitányon a tavalyi szezon meglepetéscsapatát…
Bécsi Jánosék is elkezdték a felkészülést a szeptemberi rajtra.
A nyíregyházi kézilabdázók belecsaptak a „lecsóba”, azaz elkezdték a felkészülést a szeptember 14-i bajnoki rajtra. Bécsi János csapata a nyitányon a tavalyi szezon meglepetéscsapatát, a DEAC-ot fogadja a Continental Arénában. Mivel az országos szövetség elnöksége (egyelőre) elvetette az egycsoportos másodosztály ötletét, nincs ott a „kés a csapat nyakán”, azaz nincs eredménykényszer.
Döntöttek: fiatalítanak
– Így van, éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy fiatalítunk, és ezzel párhuzamosan a helyiekre építjük a csapatot. Visszatért hozzánk a fiatal beálló, Bor Márk, aki annak idején tőlünk igazolt a NEKA-hoz, majd játszott egy szezont a Törökszentmiklósi Székácsnál. Mivel az előző szezon közben Priczel Bence visszaigazolt Dabasra, illetve a bajnokság végeztével Székely Nikola is távozott, Bor Márkkal képzeljük el megoldani a beálló pozíciót, illetve ezen a poszton még Hegyesi Kristóf jöhet szóba – beszélt a játékosmozgásról Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője.
A fiatalítással kapcsolatban hozzátette: a csapat gerincét tíz felnőttkorú játékos adja majd, hozzájuk jönnek még hatan az utánpótlásból. Így Horváth Bendegúzra, Mihályi Bélára (balszélsők), Tamás Leventére (jobbszélső), Fórizs Rolandra (balátlövő), és Takács Zalánra (irányító) is komoly feladatok várnak a 2018–19-es bajnoki szezonban.
– Távozott tőlünk Horváczki Márió, Székely Nikola, Gidai Máté és Tóth Patrik. Érkezett viszont az a Szűcs Balázs, aki megyei kötődésű, több szezont is lehúzott már nyíregyházi mezben, legutóbb pedig Ózdon játszott. Vasas György válla még sérült, rá még hónapokig nem számíthatok, éppen ezért a fiataloknak kell megoldani a balszélső pozíciót – fogalmazott Bécsi János, akitől megkérdeztük azt is, milyen helyezéssel volna elégedett a bajnokság végén.
– Mivel a tavalyi szezonnal ellentétben nem tizennégy, hanem tizenkettő csapat vág neki a bajnokságnak, még kiegyensúlyozottabb lesz a mezőny. Az Orosháza vissza akar jutni az első osztályba, nem hiába igazolta le Szegedről Zubai Szabolcsot vagy Lele Ákost Gyöngyösről. A Békés is acélosodott, ahogy a kecskeméti vezetők sem tétlenkedtek a nyár folyamán. Nem beszélve arról, hogy a PLER-Budapest is a keleti csoportba kapott besorolást. Erős lesz a mezőny, a minimális célunk a nyolc közé kerülés – tekintett előre a szakvezető, majd a közeljövőről is ejtett néhány szót.
– Vegyes felkészüléssel indítottunk, a fizikai munkán van a hangsúly, de azért a labda is előkerül az edzéseken – mondta Bécsi János, aki egy általános problémára is felhívta lapunk figyelmét. – Hiába erős az utánpótlásunk, nem, vagy csak nagyon nehezen tudjuk megtartani a legtehetségesebb fiatalokat. Ennek az az oka, hogy nincs első osztályú kézilabdacsapat Nyíregyházán. Természetesen mi azon dolgozunk, hogy ez a helyzet változzon, azaz újra NB I.-es gárda legyen a megyeszékhelyen – bizakodott a szakember.
Forrás:szon.hu