Taroltak a  sakkozók Egerben
Taroltak a  sakkozók Egerben
A 42. Agria Sakkfesztiválon magyar, ukrán, német és román sakkozók indultak harcba a 64 mezőn, hogy megszerezzék a bajnoki címet, illetve a további díjas helyeket…
Taroltak a Nyíregyházi Sportcentrum sakkozói Egerben.
A 42. Agria Sakkfesztiválon magyar, ukrán, német és román sakkozók indultak harcba a 64 mezőn, hogy megszerezzék a bajnoki címet, illetve a további díjas helyeket. A július 17 – 22. megrendezésre került igen nagy hagyományú versenyen – világbajnokjelöltek is indultak már rajta – 14 nemzetközi címviselő, köztük 6 nemzetközi mester és 7 FIDE mester képviselte a profi szintet.
A legmagasabb értékszámmal Torma Róbert nemzetközi mester, Mester Gyula, és a magyar színekben sakkozó To Nhat Minh állt rajthoz, de a német Ali Habibi, Jevgenyij Boguszlavszkij,Dr. Eperjesi László és Káposztás Miklós nemzetközi mesterek háta mögött is sok kiemelkedő szereplés volt már.
Egyesületünket két FIDE mester, Tiba Vladiszlav és Orosz Róbert, valamint a mester erejű Vacsilja Andrij, Kristofori Attila és Peppas Hrisovaladis képviselte.
„The winner takes it all” – énekelte négy évtizede az ABBA együttes. Nos, a tornagyőztes nem is olyan nagy meglepetésre Tiba mester lett, de egyesületünk sakkozói oly kiválóan küzdöttek a versenyen, hogy az igazi győztesnek a Nyíregyházi Sportcentrum minősíthető.
Vacsilja nagyon jól kezdett a versenyen, de a hajrá kezdetén két vereséget szenvedett el, s hiába nyerte meg az utolsó két partit, vesztett néhány nemzetközi értékszámot.
A 15 éves ifjú Peppast nem kellett félteni az erős felnőtt mezőnyben, csupán egy címviselőtől kapott ki, de ezután sem a nemzetközi mester, sem a FIDE mesterek nem bírtak vele, egyiküket még le is győzte! Peppas nagy jövő előtt áll, egyenletes fejlődése esetén hamar elérheti a mesteri címet.
Kristofori Attila nagyokat küzdött, meg nem alkuvó játékának néhány szerzett értékszám lett a megérdemelt jutalma.
Orosz Robi stabil játékával a holtversenyes 2. helyre futott be, egyetlen partit sem vesztett, emellett négyet is nyert! Mesteri teljesítményének jó néhány plusz értékszámmal zárta a versenyt.
A Bajnok pedig kiemelkedett a mezőnyből! Tiba mester mindenféle címviselőből vert, csupán a két „Orosz” mester: András és Róbert játszott vele döntetlent, a többiek kénytelenek voltak meghajolni gránitkemény játéka előtt.
A Nyíregyházi Sportcentrum kiválóságai közel 100(!) nemzetközi értékszámot szereztek Egerben, ami a klubot igen szép reményekre jogosítja. Nem titok ugyanis, hogy a Sportcentrum erősít és meg szeretné nyerni az NB II-t, hogy Nyíregyháza magasabb és méltóbb szinten vehessen részt a világhírű magyar sakk-csapatbajnokságban.
http://chess-results.com/tnr366699.aspx?lan=1&art=1&rd=7
A képen a Nyíregyházi Sportcentrum erősségei: (balról jobbra) Tiba Vladiszlav FIDE mester, Orosz Róbert FIDE mester, Vacsilja Andrij és Peppas Hrisovaladis.
A hírt köszönjük Dr. Gunyecz Zoltán, szakágvezetőnek.