Hamarosan indul a gladiátorképzés
Hamarosan indul a gladiátorképzés
Hosszú pihenőt kaptak a Fatum-Nyíregyháza röplabdázói. A kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes extraligás csapat tagjai meg is érdemelték a szabadságot. Ám ez is hamarosan elszáll és indul…
A Fatum-Nyíregyháza játékosai egyéni edzésterv alapján készülnek a közös folytatásra.
Hosszú pihenőt kaptak a Fatum-Nyíregyháza röplabdázói. A kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes extraligás csapat tagjai meg is érdemelték a szabadságot. Ám ez is hamarosan elszáll és indul a felkészülés. Hollósy László mesternek is jutott egy rövidke nyaralás, ám közeleg, nem a vég, hanem a rajt.
Nyíregyházán minden adott
– Valóban így van, július harmincadikán elkezdjük a munkát – kezdte olvasóink tájékoztatását a csapat vezetőedzője – Előző napon már találkozunk egy csapatösszetartó programon. Aztán kezdődnek az edzések, Nyíregyházán leszünk, itt kiválóak a feltételek. Követve a mostani trendeket, a játékosoknak Darabos Balázs, erőnléti edző személyre szabott edzésterveket készített, így a nyári szabadság alatt sem álltak le teljesen a játékosok. Amit korábban tiszta felkészülésnek hívtunk, azt a lányok nyáron megcsinálják.
– A mai röplabdában már nem lehet leállni két-három hónapra – folytatta a szakvezető, – természetesen meg kell adni a megfelelő pihenést is, de a játékosok már munkába álltak. A felkészülés elején még úgymond a fizikai fejlesztésen lesz a hangsúly, de már a labdák is előkerülnek. A mai röplabdázásban a fizikai és labdás képzés párhuzamosan megy, hiszen ez már úgymond gladiátorképzés. Nagyon összetett mozgásformákat kell gyakorolni labdával és leterhelt állapotban. Ehhez kell hozzászokni. Így fogunk dolgozni.
– A keret végleges, a bejelentések folyamatosan mennek, minden posztra megvannak a kiszemelt embereink.
Komplett a játékosállomány
– A szurkolók megnyugodhatnak, komplett a játékosállomány. Az biztos, hogy megyünk majd Jászberénybe egy nemzetközi tornára és a tervek szerint mi is rendezünk egy kétnapos megmérettetést. Az időpont még nem végleges, de szeptember második felére gondoltunk. Szeretnénk majd megfelelően felkészülni a bajnoki nyitányra, ami október elején lesz.
Miként arról már beszámoltunk, a Fatum-Nyíregyháza a hazai megmérettetéseken (extraliga, kupa) a nemzetközi porondra is kilép, a CEV-kupába nevezett. A sorsolás megtörtént, az első körben a svájcii TSV Dudingen lesz az ellenfél. Az első meccs november 28-án idegenben lesz, a visszavágó december 6-án Nyíregyházán.
Ötven-ötven százalék
– Én azért követem a nemzetközi röplabdázást és tisztában vagyok a svájci röplabda erősségével. Erre jöhetne a tipikus, sablonos mondás: kaphattunk volna jobbat, de rosszabbat is. Úgy gondolom meg kell várni, hogy milyen játékosokat igazolnak, hogyan állnak össze a sorozat kezdetére.
– Hasonló erősségű csapat lehet mint tavaly a belga bajnok Asterix Avo volt. Azt gondolom, a továbbjutásra mindkét együttesnek ötven-ötven százalék az esélye. – A tavalyi keretet ismerem a játékosokat láttam játszani, de minden azon múlik, hogy kiket tudnak igazolni. Így aztán a valós erőfelmérésre még várni kell – így Hollósy László.
Forrás:szon.hu