123. Atlétikai Ob Székesfehérváron
123. Atlétikai Ob Székesfehérváron
Péntektől vasárnapig Székesfehérvár ad otthont a 123. Atlétikai OB rangos viadalának. Az eseményre 60 egyesület 286 férfi és 269 női versenyzője adta le a nevezését…
Péntektől vasárnapig Székesfehérvár ad otthont a 123. Atlétikai OB rangos viadalának. Az eseményre 60 egyesület 286 férfi és 269 női versenyzője adta le a nevezését.
A legnépszerűbb versenyszám a 800 méteres táv mind a férfiak, mind a nők mezőnyében. A férfiaknál 26-an, míg a nőknél 25-en – köztük az NySc két atlétája, Kozma Bettina és Osváth Krisztina – terveznek rajthoz állni.
Az NySc részéről a férfiaknál Tasi T. Dávid 200 és 400 méteren, Bakosi Péter magasugrásban érdekelt, diszkoszvetésben pedig Káplár János és Szikszai Róbert áll majd a dobókörbe. A nőknél az említett 800 méteres táv mellett Osváth Krisztina a 400 métert is megcélozza. A nőknél még három számban szurkolhatunk a nyíregyháziaknak. Zajácz Petra hármasugrásban, Tucsa Veronika súlylökésben, Kerekes Dóra és Zsiga Kinga diszkoszvetésben indul majd.
Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Knipl István, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja emlékeztetett arra, hogy sorrendben ötödik alkalommal házigazda Székesfehérvár: „- ami önmagában bizonyítja, hogy magas színvonalon rendezik Fehérváron a bajnokságot. Egy fantasztikusan szép létesítményben küzdhetnek meg az atléták az érmekért, helyezésekért.” A volt válogatott atléta jó versenyt vár, hozzátéve: a hazai élvonal képviselői között napjaink magyar atlétasztárjai is jelen lesznek.- áll az atletika.hu oldalán.
Fotó: www.atletika.hu