„Serdülőkkel az Ifi OB-n”
„Serdülőkkel az Ifi OB-n”
Szerdától szombat estig tartott a Magyar Ifjúsági Úszó Országos bajnokság Hódmezővásárhelyen. A Nyíregyházi Sportcentrum úszói heten képviseltették magukat a Milák Kristófal és Késely Ajnával felálló ifjúsági mezőnyben…
Szerdától szombat estig tartott a Magyar Ifjúsági Úszó Országos bajnokság Hódmezővásárhelyen.
A Nyíregyházi Sportcentrum úszói heten képviseltették magukat a Milák Kristófal és Késely Ajnával felálló ifjúsági mezőnyben. Urbin Tamás és Gyula Sándor tanítványai 2-3 évvel idősebbek mezőnyében sem vallottak szégyent.
Az első nap 200 pillangón Hatházi Dóra 3. helyen zárt, de a második és negyedik napon 50 illetve 100 pillangón már a dobogó 2. fokára állhatott. Külön dicséret illeti Dórát, hogy 100 m gyorson is döntőbe jutott és 7. helyezést ért el. A fiúknál legeredményesebbnek Cserfalvi Olaf bizonyult, ugyanis gyermek korcsoportos létére „A” döntőt úszhatott 400 m vegyesen és 7. helyezett lett. A fiúknál Valent Gergő 200 m háton új egyéni csúccsal „B” döntőben 4. helyezett lett.
A verseny végén az is eldőlt, hogy Hatházi Dóra, Gyula Sándor tanítványa tagja a júliusban Helsinkiben tartandó ifjúsági Európa Bajnokságra utazó magyar csapatnak, ahol 3 egyéni számban is indulni fog.
Ezüstérmes: Hatházi Dóra (2003) 100 pillangó, 50 pillangó
Bronzérmes: Hatházi Dóra (2003) 200 pillangó
Hetedik helyezés: Hatházi Dóra (2003) 100 gyorsCserfalvi Olaf (2004) 400 m vegyes
Edzők: Urbin Tamás, Gyula Sándor